Δεκάδες χιλιάδες οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, παρά το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Συγκεντρώσεις συμπαράστασης από το Δουβλίνο, έως τη Λευκωσία, από το Παρίσι, έως τις Βρυξέλλες και τη Φραγκφούρτη.

Την ώρα της διαπραγμάτευσης στο κρίσιμο αποψινό Eurogroup, οι πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης, μίλησαν: «ούτε βήμα πίσω»!!

Ούτε βήμα πίσω, στις πιέσεις και τους εκβιασμούς του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου, ούτε βήμα πίσω στο ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για ανατροπή της λιτότητας, μπλοκάρισμα των ιδιωτικοποιήσεων και διαγραφής τους χρέους. 

Σε αυτό την ιστορική συγκυρία, η μαζική παρουσία του κόσμου στις πλατείες και τους δρόμους, η ανάταση του λαϊκού φρονήματος, είναι το ισχυρότερο όπλο της νέας κυβέρνησης, απέναντι στις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές και πολιτικές ελίτ. Η διεθνής αλληλεγγύη στον αγώνα του ελληνικού λαού, είναι ο μόνος αξιόπιστος σύμμαχος, για να εκπληρωθούν οι επιθυμίες και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες εκατομμυρίων εργαζομένων, ανέργων, νεολαίων, που υπέφεραν από την εξοντωτική λιτότητα και απαιτούν 100% ξήλωμα των μνημονιακών πολιτικών και άμεση ανάκτηση των απωλειών της κρίσης. 

Συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο

Γεωργία Μπαλτατζή

«Κάποτε αλλάζουν οι καιροί και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε»

Μπέρτολτ Μπρέχτ

Με αίτημα τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια αλλά και ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της φτωχοποίησης, χιλιάδες Θεσσαλονικείς, νεολαίοι, άνεργοι, αλλά και εργαζόμενοι συμμετείχαν, παρά το τσουχτερό κρύο, στη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Το αυθόρμητο ιντερνετικό κάλεσμα πολιτών για στήριξη της κυβέρνησης κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup κι ενάντια στις απαιτήσεις του ευρωιερατείου, έπεσε σαν τη σπίθα στον ξερό κάμπο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, που φέρνει ξανά στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστή των εξελίξεων τα θύματα της κρίσης..

Η συμμετοχή των κινημάτων όπως των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, του κινήματος SOS-Χαλκιδική αλλά και πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων, ανάμεσα στα οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ με πανό της νεολαίας και σημαίες, ήταν έντονη και με παλμό.

Εντυπωσιακή ήταν η αισιοδοξία αλλά και η πεποίθηση ότι με τη συμμετοχή του λαού ο αγώνας αυτός μπορεί και πρέπει να αποβεί νικηφόρος. Αιτήματα όπως «διαγραφή του χρέους», «την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν», «να πάρουμε πίσω τα εργασιακά αλλά και τα κοινωνικά μας δικαιώματα», εξέφρασαν τη λαχτάρα και την ελπίδα των συγκεντρωμένων.

Η κοινωνία απέδειξε για άλλη μια φορά ότι όταν εμπνέεται, ανταποκρίνεται και βγαίνει στο δρόμο να διατρανώσει τη βούλησή της. Φτάνει λοιπόν και η κυβέρνηση να συνεχίσει να εμπνέει με την αποφασιστικότητά της , αλλά και την καθαρότητα των προθέσεών της.

Ούτε βήμα πίσω !!!

Ετικέτες