Η κυνική ομολογία του Μιχαλολιάκου πως η Χρυσή Αυγή «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας στο Κερατσίνι» (σ.σ. του Παύλου Φύσσα), αποδεχόμενος τη συντεταγμένη λειτουργία των ταγμάτων εφόδου ("ομάδες περιφρουρήσεως αντίστοιχες με τις ομάδες περιφρούρησης πολιτικών της ΝΔ", τις ονόμασε – βλέπε Κένταυροι, Rangers κλπ), ανατρέπει όλη τη μέχρι σήμερα υπερασπιστική γραμμή των ηγετικών στελεχών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής: πως τάχα δεν ήξεραν τίποτε για τάγματα εφόδου, δεν ήταν αυτά τμήμα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος που διώκεται άδικα» κ.λ.π. Στην ουσία, το μόνο που δεν αποδέχεται ο αρχιναζί είναι πως έδωσε ο ίδιος την εντολή της δολοφονίας του Φύσσα, επιχειρώντας να τη σκαπουλάρει από τις ποινικές ευθύνες.

Επιπρόσθετα επιχειρεί να εμφανίσει τη μεταλλαγμένη εκδοχή της ΧΑ που δήθεν «αποδέχεται τα λάθη της» και θα είναι από δω και πέρα καλά παιδιά. Άλλωστε στο ίδιο κλίμα είναι η πρόσφατη μεταστροφή τους από «αντιμνημονιακούς πατριώτες» σε υποστηρικτές της θεωρίας ΤΙΝΑ (Δεν υπάρχει εναλλακτική) που υποστηρίζουν πλέον την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Όμως, με αυτές τις δηλώσεις, στην πραγματικότητα σκάβουν το λάκκο τους τόσο ποινικά, όσο και πολιτικά. Ποινικά γιατί πρέπει να αποδείξουν πως δεν έχουν ευθύνη για τις πράξεις των ταγμάτων εφόδου που οι ίδιοι δημιούργησαν και καθοδηγούσαν και πολιτικά γιατί αποκόβονται από το «ριζοσπαστισμό» της νεολαίας και των πιο πληττόμενων και εξαθλιωμένων λαϊκών στρωμάτων από τα οποία ψάρευαν στα θολά νερά. Όλη αυτή η μεταμφίεση, το μόνο που αποδεικνύει είναι πόσο στριμωγμένοι είναι οι έλληνες φασίστες και επίσης πόσο αναγκαίο είναι να ενταθεί η κινηματική και πολιτική πίεση επάνω τους για να αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οργανωτικά και πολιτικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, την Παρασκευή 18/9 καλούμε όλους και όλες στις 6 μ.μ. στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει στο σημείο της δολοφονίας του Π.Φύσσα στο Κερατσίνι και την πορεία που θα ακολουθήσει.

Και στις εκλογές μαυρίζουμε τους νεοναζί μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα που ψήφισαν και θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν τις επιταγές των δανειστών.



Η ομολογία του Μιχαλολιάκου-Δημήτης Τσίρκας 

Ετικέτες