ΠΡΟΤΑΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Το κεντρικό ζήτημα των προσυνεδριακών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ είναι  να συμβάλλουμε  όλοι μας σε ένα συνέδριο τομή που θα δώσει αφενός  μεν  νέα  πνοή και αφετέρου τις προϋποθέσεις για ένα  νέο ισχυρό άλμα στο κόμμα μας , ώστε να αυξήσει τη δύναμή του στο Λαό και να σταματήσει το καταστροφικό έργο των μνημονιακών πολιτικών της τρικομματικής συγκυβέρνησης .

Στις προσυνεδριακές μας συνελεύσεις θα πρέπει να συζητηθούν :

1)  Οι μεγάλες αλλαγές στη συγκρότηση και λειτουργία του κόμματος , ώστε να γίνει Κόμμα μαζικό , μαχητικό , με δημοκρατική λειτουργία , που θα έχει την ικανότητα να κινητοποιεί το Λαό.

2) Η προγραμματική εμβάθυνση , ώστε να καταλήξουμε σε ένα συνεκτικό , εναλλακτικό πρόγραμμα εξουσίας , που θα είναι σε ριζική αντίθεση με τη πολιτική των μνημονίων , θα επιβάλει άμεσα μέτρα ανακούφισης του Λαού και θα μεταβάλει ριζικά το οικονομικό και κοινωνικό πρότυπο ανάπτυξης της Ελληνικής κοινωνίας.

3) Οι μορφές και οι τρόποι της αναγέννησης  του μαζικού κινήματος, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενός νέου γενικού ξεσηκωμού του Λαού , που θα στηρίξει τον αγώνα του κόμματός μας για την πολιτική αλλαγή και τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα επιβάλλουμε με την Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Όμως , εκτός από την επαρχία , στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχουν αναβληθεί , λόγω της ανάπτυξης του κινήματος στήριξης της Δημόσιας Ραδιοφωνίας – τηλεόρασης και των εργαζομένων σ’ αυτήν, σχεδόν η πλειοψηφία των  συνελεύσεων των Κομματικών Οργανώσεων και αύριο Τετάρτη όλες , όσες έχουν προγραμματιστεί .

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 30/6/13 είναι 12 ημέρες για τρείς (3) συνελεύσεις (θέσεων και καταστατικού ) και μια για εκλογή.

Με αυτά τα δεδομένα νομίζουμε , ότι ούτε κατά το ελάχιστο δεν πληρούνται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις  για την επίτευξη του στόχου που θέτει ο προσυνεδριακός διάλογος . Δηλαδή,να διατυπωθούν οι απόψεις των μελών του κόμματος, τις οποίες  θα λάβει υπόψη της η Οργανωτική Επιτροπή Θέσεων,  ώστε να διαμορφώσει την τελική εισήγησή της στο Συνέδριο .

Επομένως , θεωρούμε , ότι η  εν γένει προσυνεδριακή συζήτηση πρέπει να ανασταλεί στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και το Συνέδριο του κόμματος να μετατεθεί για τα τέλη του Σεπτέμβρη.

Η πρότασή μας έχει σκοπό να τεθεί στη Γενική Συνέλευση της οργάνωσης Ζωγράφου και αν υπερψηφιστεί να πάει ως πρόταση της οργάνωσής μας προς την Κ.Ε του κόμματός μας.

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ