Συγκέντρωση έξω από τη μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ Αλεξάνδρας (πρώην ΙΚΑ Αλεξάνδρας), ενάντια στο κλείσιμο των δημόσιων μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης που προωθεί η κυβέρνηση με πρόσχημα την μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα 9/10, με κάλεσμα των εργαζομένων στο χώρο.

Στη συγκέντρωση έδωσαν μαζικά το «παρών», γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι από τη μονάδα, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων. Επίσης, συμμετείχαν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη βουλευτίνα της Α’ Αθήνας Μαρία Μπόλαρη.

Οι συγκεντρωμένοι τόνισαν ότι το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΠΥ θα σημάνει τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, στερώντας από τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους τη δυνατότητα για δωρεάν εξετάσεις και ιατρική  περίθαλψη.

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη, στο χαιρετισμό της, σημείωσε:

Η κυβέρνηση, με την πολιτική λιτότητας, οργανωμένα προωθεί την απαξίωση της δημόσιας υγείας, γεγονός που γίνεται φανερό και στο νέο προϋπολογισμό, στον οποίο οι δαπάνες για την υγεία για μια ακόμη φορά έχουν περικοπεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την πλήρη χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας υγείας από τον προϋπολογισμό.

Τις επόμενες ημέρες, γίνονται μια σειρά εκδηλώσεις για την απελευθέρωσης της Αθήνας, στις 12 Οκτώβρη, από τους ναζί Γερμανούς, που ήταν αποτέλεσμα του συντονισμένου αγώνα της Αριστεράς και των εργαζομένων. Το δρόμο αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε κι εμείς σήμερα.

Ετικέτες