Παρέμβαση της Λαϊκής Ενότητας και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Π. Ράλλη, το μεσημέρι της Δευτέρας 4/4.

Την ώρα που στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, ξεκινούσαν και επισήμως οι μαζικές απελάσεις προσφύγων προς την Τουρκία, μέλη της ΛΑΕ και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», πραγματοποίησαν παρέμβαση διαμαρτυρίας στο κέντρο κράτησης αλλοδαπών, στην οδό Π. Ράλλη.

Με συνθήματα όπως «άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες», «σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, όχι στα στρατόπεδα τα ρατσιστικά», οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την πολιτική εγκλεισμού και απελάσεων χιλιάδων θυμάτων του πολέμου και της φτώχειας, την οποία υλοποίει η κυβέρνηση Τσίπρα, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ξενοφοβική ΕΕ.

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, με επικεφαλής τα μέλη του Π.Σ. Μ. Μπαρζέφσκι, Μ. Μπόλαρη και Δ. Σαραφιανό, επισκέφτηκαν το εσωτερικό του Κέντρου, όπου βρίσκονται πάνω από 200 κρατούμενοι διάφορων εθνικοτήτων (Πακιστανοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί, ακόμα και Αφγανοί!).

Παρά τις ελαφρώς βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης-σε σχέση με την προ 2μήνου αντίστοιχη επίσκεψη κλιμακίου της ΛΑΕ-474 άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς «διοικητικής απέλασης» και παραμένουν στα κελιά της Π. Ράλλη, της ΓΑΔΑ, του Ελληνικού κ.α., μέχρι και 18 μήνες που είναι το όριο κράτησης για τους αιτούντες άσυλο.

Απέναντι στην Ευρώπη-φρούριο και την Ελλάδα-φυλακή, έχουμε τα δικά μας όπλα για να βάλουμε φραγμό στη ρατσιστική αθλιότητα: την αναβάθμιση της αλληλεγγύης των «από κάτω» προς τους πρόσφυγες, τη μαχητική αντίσταση του αντιρατσιστικού κινήματος και της Αριστεράς, διεκδικώντας ανοιχτές και αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, την επιμονή στο «καλοδεχούμενοι» χωρίς καμία προϋπόθεση και όρο!

Ετικέτες