Περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, υπάλληλοι σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του δημοσίου ανταποκρίθηκαν σήμερα 29/8 στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπενθυμίζοντας στην κυβέρνηση ότι, τα σχέδια της για χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των σχολείων, των νοσοκομείων και κάθε άλλης κοινωνικής υπηρεσίας, προϋποθέτουν την αντιπαράθεση με την εργατική αντίσταση.

Λίγω μετά τις 12.30 οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση το "εργαστήρι παραγωγής απολύσεων" του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν η ΟΛΜΕ και οι ομοσπονδίες των υγειονομικών, ενώ πολλά ήταν και τα μπλοκ πρωτοβάθμιων σωματείων από νοσοκομεία, υπουργεία και φορείς του ευρύτερου δημοσίου. Παρόντα στην κινητοποίηση και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Παρά την υψηλή θερμοκρασία τα συνθήματα και ο παλμός των διαδηλωτών ήταν ενδεικτικά της συνειδητοποίησης ότι το μέγεθος της επίθεσης κυβέρνησης-τρόϊκας, ενάντια στον κόσμο της εργασίας, χρειάζεται εξίσου αποφασισμένη απάντηση: "ούτε εφεδρείες, ούτε απολύσεις/εμπρός για απεργίες και καταλήψεις", "διαγραφή του χρεόυς οριστική/ αυτή είναι η απάντηση η εργατική", "Άδωνη φασίστα, άκουσε καλά/τα νοσοκοεμία θα μείνουν ανοιχτά". 

Απόψε συνεδριάζει η ΟΛΜΕ με θέμα τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τις πρώτες ημέρες του νέου σχολικού έτους, ενώ αύριο αναμένονται οριστικές αποφάσεις και από το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ. Σε κάθε περίπτωση η κινητοποίηση σταθμός για το εργατικό κίνημα θα είναι η διαδήλωση στη ΔΕΘ, στις 7/9. 

Χωρίς καμία αυταπάτη και αναμονή, τώρα είναι η ώρα του παρατεταμένου-συντονισμένου αγώνα σε κάθε κλάδο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που πλήττεται από τις πολιτικές της άργιας λιτότητας, των απολύσεων και τις διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών. Με κλιμάκωση του αγώνα, πολύμορφες (απεργίες, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων και δημόσιων κτηρίων, ενημέρωση-συμπαράσταση της κοινωνίας) και μαζικές δράσεις, μπορούμε να τσακίσουμε τη μνημονιακή μηχανή των ανθροπωθυσιών, ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά.  

Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ παραβρέθηκε κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β’ Αθήνας, και Μαρία Μπόλαρη, βουλευτίνα Α’ Αθήνας. Ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε στους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

«Οι διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων είναι απολύσεις –καθαρές απολύσεις. Η κυβέρνηση τις προωθεί κατ’ επιταγή της τρόικα, διαλύοντας ανθρώπινες ζωές, αλλά και ολόκληρες κοινωνικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσαν λαϊκές ανάγκες. Η ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων τους είναι πλέον προϋπόθεση επιβίωσης για τον λαό και τη χώρα μας.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να μην τολμήσει –κυριολεκτικά να μην τολμήσει– να προχωρήσει και πάλι στο αντιδημοκρατικό μέτρο πολιτικής επιστράτευσης απεργών, γιατί πλέον δεν θα βρει μπροστά της μόνο τους ίδιους αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρο τον λαό.»

περισσότερες φωτογραφίες στο facebook του Rproject



Ετικέτες