Δελτίο Τύπου της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Ερήμην του Δήμου και των πολιτών, εν κρυπτώ, προωθείται η εκποίηση ολόκληρης τηςχερσονήσου του ΑΣΤΕΡΑ. Σύμφωνα με το προωθούμενο ειδικό χωροταξικό σχέδιο, το μεγαλύτεροτμήμα των 3 ξενοδοχείων πρόκειται να κατεδαφιστεί για να ανεγερθούν 39.500 τμ πολυτελώνκατοικιών, σε ιδιόχρηστα οικόπεδα, που θα καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα της συνολικήςέκτασης ! Με σκανδαλώδη και αντισυνταγματικό τρόπο και αφού προετοιμάστηκε το έδαφος μεμεθοδεύσεις της μνημονιακής κυβέρνησης, ξεπουλιούνται δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοίχώροι, 18.000μ αιγιαλού και περιοχές χαρακτηρισμένες ως περιοχές απολύτου προστασίας με τοΠΔ 254/04. Περιοχές που δεν είναι ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, αλλά δημόσια καιπροστατευόμενη και κατά συνέπεια δεν μπορούν να περιέλθουν στο ΤΑΙΠΕΔ και να εκποιηθούν.

Η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέλθει είναι τεράστια. Ταυτόχρονα, ακόμη και οδρόμος θα γίνει ιδιωτικός, ενώ οι επενδυτές θα ελέγχουν κατά βούληση (και έναντι τιμήματοςφυσικά) την πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους και τη θάλασσα ! Στόχος τους είναι ναδημιουργηθεί ένα γκέτο πλουσίων, ενώ παράλληλα οι υπόλοιποι πολίτες, με τα βάναυσα μέτραπου τους επιβάλλονται, θα φτωχοποιούνται και θα αποκόπτονται από τις φυσικές ομορφιές τουτόπου μας.

Οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επικαλούνται δεν είναι παρά ένα πρόσχημα. Πόσωμάλλον που η χερσόνησος, στην πραγματικότητα χαρίζεται στους επενδυτές, γιατί εκποιείταιέναντι εξευτελιστικού τιμήματος για το Δημόσιο. Εξ άλλου, σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμουςπου έχει θεσπίσει, θα παρέχει στους επενδυτές σκανδαλώδεις φορολογικές ελαφρύνσεις καιμειωμένα δημοτικά τέλη ! Στην πραγματικότητα πρόκειται για αποεπένδυση, γιατί, με τηνανέγερση κατοικιών, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Η μνημονιακή κυβέρνηση και οι τοποτηρητές της στερούνται παντελώς επιχειρημάτων. Δενείναι τυχαίο ότι, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για την γνωμοδότηση επίτης σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επιστρατεύθηκαν τα πιό σκληρά μέσα, όπωςπροπηλακισμοί, ύβρεις κατά των παρευρισκόμενων συνδημοτών μας και πραξικοπηματικέςδιαδικασίες, που στη συνέχεια αναίσχυντα διαστρεβλώθηκαν από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη σταΜέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η μαζική αντίδραση όλων των συνδημοτών μας είναι το ανάχωμα πάνω στο οποίο θασκοντάψουν για να ναυαγήσουν τελικά οι ληστρικές επιδιώξεις κάποιων λίγων μεγάλων ξένωνοικονομικών κέντρων και των ντόπιων υποστηριχτών τους.

Διεκδικούμε, μαζί με όλες τις συλλογικότητες και τους φορείς του Δήμου μας, τηνπεριοχή της χερσονήσου του ΑΣΤΕΡΑ, όλων των παραλιών και των δασικών εκτάσεων,σαν ελεύθερους δημόσιους χώρους-συλλογική περιουσία όλων των πολιτών της χώραςμας, με ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση όλων, αναψυχή, ξεκούραση, ήπια αθλητικήάσκηση.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. ΒΒΒ θα αντισταθεί με όλες της τις δυνάμεις στο ξεπούλημα της δημόσιαςπεριουσίας. Θα δώσει τη μάχη για να αποτρέψει και να εμποδίσει τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔκαι της Εθνικής Τράπεζας και να αποδώσει το Μικρό Καβούρι, ελεύθερο και ανοιχτό σεόλους τους πολίτες της Αττικής.

Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΓΙΑΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑ !