Σε μία νέα επίδειξη αυταρχισμού, η κυβέρνηση προχώρησε στο μέτρο της "πολιτικής κινητοποίησης" των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους, μετά και την χθεσινή απόφαση (4/7) του δικαστηρίου να κρίνει παράνομη την απεργία τους. Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 6/7 ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΟΥ ΜΕΤΑ

«ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η κυβέρνηση εδώ και ημέρες, είχε κηρύξει  σε παρανομία  τον αγώνα υπεράσπισης  της δημόσιας περιουσίας, απλά περίμενε να «νομιμοποιηθεί» από τους  «Δικαστές», οι οποίοι και «αποφάσισαν» ότι η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι παράνομη και καταχρηστική.

Τρομοκρατήθηκαν από την μεγάλη λαϊκή συμπαράσταση που  εκδηλώνεται σε έναν αγώνα, που δεν αφορά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ μόνο, αλλά εξελίσσεται σε αγώνα υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών και της  προστασίας των δημόσιων επιχειρήσεων από το γενικό ξεπούλημα που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Πίσω από το «ενδιαφέρον» τους για τους καταναλωτές κρύβεται η υποταγή τους στη συντεχνία των κερδοσκόπων ιδιωτών, στους οποίους παραχωρεί ακόμη και τις στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ και τους παραδίδει  όλα τα κλειδιά της αναπτυξιακής οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι ένα άθροισμα παραγόντων, που όλο και περισσότερο αποκτά μια υπαλληλική σχέση, με μια θράκα οικονομικών συμφερόντων. Έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό τα δημοκρατικά και πολιτικά της χαρακτηριστικά, δείχνει να έχει άγνοια του κινδύνου υπονομεύοντας συστηματικά τη δημοκρατία.

Για τα συνδικάτα, η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, πρέπει να αναδειχθεί ως εκείνη η αξία,  που η υπεράσπισή τους δεν παίρνει καμία αναβολή.

Από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις μέχρι τα πιο μικρά συνδικάτα, να αναπτυχθούν τώρα πρωτοβουλίες,  αξιοποιώντας  όλες τις μορφές αγώνα και διεκδίκησης.

Η ΓΣΕΕ ας αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της και με άμεση συνεδρίασή της, να στηρίξει αγωνιστικά, τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, να υπερασπιστεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, δίνοντας τον τόνο, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σαφή τοποθέτηση απέναντι στα φύλλα  επιστράτευσης των  εργαζομένων, που είναι η 5η  μέσα σε 2 χρόνια. 

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις-Μεγάλο συλλαλητήριο χθες (3/7) και στην Αθήνα. 

Περίπου 5.000 διαδηλωτές βρέθηκαν χθες το απόγευμα στους δρόμους της Αθήνας, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη (περαιτέρω) ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μέσω του νόμου για τη «μικρή» ΔΕΗ.

Στην πορεία συμμετείχαν εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ, εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, στον ΟΛΠ, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και της ΕΡΤ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΠΑΜΕ.

Λίγο μετά τις 22.00 η πορεία κατέληξε στο ΥΠ.ΟΙΚ.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά στο Παναττικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 19:00, έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30.

Η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, αποτελεί έγκλημα διαρκείας, αφού παραδίδει το στρατηγικό κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες, εκποιεί μισοτιμής το δημόσιο πλούτο στα διεθνές κεφάλαιο και καταδικάζει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού να στερείται ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος!

Η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποτελεί παλλαϊκό καθήκον και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ' αυτή, γι' αυτό και η πάλη για την μη ψήφιση του σχεδίου νόμου, που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ, αποτελεί πρώτιστο καθήκον αυτή την περίοδο για το σύνολο των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ καλεί όλα τα συνδικάτα να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και την ομοσπονδία τους και να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Πέμπτης και σ' όλες τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται και στις άλλες πόλεις της χώρας μας.

Το σημείο συνάντησης του ΜΕΤΑ θα είναι την ίδια ώρα στη γωνία Χαλκοκονδύλη και 3ης Σεπτεμβρίου.

Η Ε/Ε του ΜΕΤΑ 1-7-2014

                ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 30, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ.

ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΚΑΡΑΓ. ΣΕΡΒΙΑΣ), ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συμβόλαιο «θανάτου» της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και ξεπουλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας εκτελεί η κυβέρνηση ανδρεικέλων Σαμαρά-Βενιζέλου με το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

Ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν έναντι «πινακίου φακής» τη σημαντικότερη –στρατηγικής σημασίας- δημόσια βιομηχανία της χώρας, παραδίδοντας σε ιδιώτες την ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας και θα πλήξει βάναυσα κάθε νοικοκυριό.

Η εγκληματική αυτή ενέργεια της ακραία νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης αποτελεί «βόμβα» για το μέλλον της χώρας, η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος μιας χούφτας ιδιωτικών συμφερόντων, καταστρέφοντας υποδομές, δημόσια περιουσία και το στρατηγικότερο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που μετατρέπουν την χώρα σε οικονομική και παραγωγική «έρημο» θα στραφούν οι αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, οι αγώνες ολόκληρου του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι ο πραγματικός «δημιουργός» της ΔΕΗ και ο μοναδικός ιδιοκτήτης της.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο της Πέμπτης έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ για να ακυρωθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για ακρωτηριασμό-ξεπούλημα της ΔΕΗ.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ! ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Ετικέτες