Το 2019 θα είναι το πολεμικό έτος για τους κυβερνητικούς απατεώνες του ΑΟΖικού πατριωτισμού

Ο καραβανάς ισοπεδώνει βραχονησίδες, σαν άλλος Παύλος Κουντουριώτης από τα Λίντλ. Ο πολιτικάντης παίρνει το μέτρο και ουρλιάζει ότι και ένα χιλιοστό να κάνουν, θα τους διαλύσει-με τις κωλοτούμπες, άλλα λέω σήμερα, άλλα σε δυο μέρες, άλλα έλεγα άλλα εννοούσα, άλλα ψήφισα, άλλα ξεψήφισα (σικ). Σιγά τα αίματα, παιδάκια, σιγά! Τα πράγματα θα ήταν για γέλια αν δεν προμήνυαν ατελείωτα κλάματα, αδικοχαμένα αίματα και άσκοπα χυμένο ιδρώτα για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Τα πράγματα θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα, επειδή και ολοφάνερα η αστική τάξη στην Ελλάδα και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη συγκυρία, ανοίγουν την πόρτα του πολεμικού τρελοκομείου στη Νοτιανατολική Μεσόγειο.

Αν το 2018 σχεδόν μονοπωλήθηκε από τους αντιπολιτευόμενους πλαστογράφους απατεώνες του μακεδονικού πατριωτισμού και την αντίστοιχη πτέρυγα εντός της κυβέρνησης, το 2019 ξεκινά πρώιμα με τους κυβερνητικούς τυχοδιώκτες απατεώνες του ΑΟΖικού πατριωτισμού να κάνουν φραστικό εικονικό πόλεμο σε έναν ανθρωποφαγικό κατήφορο, που στον πάτο του έχει σπαρμένα κόκκαλα λουσμένα στο μαζούτ. Η άβυσσος μιας ΑΟΖικής σύρραξης έχει ανοίξει διάπλατα μπροστά στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Και το έντονο φλερτ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον πόλεμο θυμίζει Θάτσερ. Από τη στιγμή που τα πράγματα στην κοινωνία και την οικονομία πάνε κατά νεοφιλελεύθερου διαόλου και η συγκυβέρνηση βυθίζεται αύτανδρη στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, ο πόλεμος είναι μια κάποια λύσις και ένα κάποιο σωσίβιο για τους αγιοβασίληδες των ψίχουλων του κοινωνικού μερίσματος. Το έκανε και η Θάτσερ με τα Φώκλαντς, γιατί να μην το κάνουν ο Αλέξης και ο Πάνος, που αντί για ηλεκτρικά και τηλεκατευθυνόμενα τρενάκια θα οδηγήσουν φρεγατούλες και υποβρυχιάκια στην κρεατομηχανή της Τοτάλ και της Έξον Μόμπιλ. Τελικά ο Αλέξης έμαθε να γράφει και να υπογράφει με το δεξί - το άκρως δεξί, το των εθνικοφρόνων, το πολεμοχαρές. Φέτος τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση δεν θα στολίσει βαυαρικό χριστουγεννιάτικο δένδρο, αλλά γαλλική φρεγάτα, και θα πει τα κάλαντα κάνοντας... έρανο για περισσότερες πολεμικές δαπάνες.

Ο πόλεμος είναι συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα και από όλες τις τέχνες του ανθρώπου μοιάζει περισσότερο με το εμπόριο. Την ίδια στιγμή που υπουργοί και γεεθάρχες εξαπέλυαν φραστικές ρουκέτες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το πραγματικό υπουργείο πολέμου των ΗΠΑ, προχώρησε σε μια ελαφρώς «ξεκούδουνη» δήλωση χωρίς να μνημονεύσει στο προοίμιο της, την κλασική φράση του Καρλ φον Κλαούσεβιτς. Ο αμερικανικός αετός μάς ενημερώνει ότι και η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν δικαιώματα εκμετάλλευσης ΑΟΖ σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας. Στα ελληνικά, διαδικτυακά ΜΜΕ η δήλωση έπαιξε μισή - μόνο η Ελλάδα έχει δικαιώματα εκμετάλλευσης! Κανονικά φέηκ νιούζ! Και η Τουρκία, κύριε; Πιθανότατα, το σκέλος περί δικαίου της θάλασσας να ήταν και το πιο άβολο, μιας και η συνθήκη δεν καλύπτει τα ελλαδικά, κρατικοκαπιταλιστικά συμφέροντα στο «πλάτος» και κυρίως το βάθος της θάλασσας, όσο και αν παραχαράσσουν την πραγματικότητα τα επί χρήμασι φεηκνιουζεκδιδόμενα, ελλαδικά ΜΜΕ.

Μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές μέσα στο 2019, η κατάσταση θα μυρίζει, κυριολεκτικά, μπαρούτι. Τα αστικά κόμματα και το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας δεν έχουν κάτι άλλο να πουλήσουν στο προεκλογικό, ψηφοθηρικό παζάρι - μόνο πατριωτισμό, μακεδονικό, ΑΟΖικό, ευρωνατοϊκό. Πατριωτισμό και... εθνικό κίνδυνο! Από μόνη της αυτή η κατάσταση είναι σπίρτο σε πυριτιδαποθήκη, ικανό να βάλει φωτιά για το τίποτα και από το πουθενά. Το θέμα είναι τι θα κάνει μια κάποια «αριστερά» που φλερτάρει με την ιδέα ενός «πατριωτικού μετώπου» για την εκμετάλλευση του «εθνικού πλούτου» των υδρογονανθράκων. Θα στέλνει... γράμματα με υπογραφή, Ν.Ζ. συστρατευόμενη με τους τυχοδιώκτες απατεώνες της συγκυβέρνησης και τα λαίμαργα για πετρέλαιο, κέρδη και ανθρώπινο κρέας τρυπάνια της Τοτάλ και της Έξον Μόμπιλ;

Καλή, μαχητικά αντιπολεμική και εργατικά διεθνιστική χρονιά, σύντροφοι.

Ετικέτες