Tην Τρίτη 14 Φλεβάρη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου υπάρχει το συλλαλητήριο των αγροτών, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.

Οι αγρότες δεν έχουν κλείσει πολλούς δρόμους στις φετινές τους κινητοποιήσεις, πραγματοποιούν άλλες δράσεις, όπως το να πάνε έξω από τα καταστήματα ΟΓΑ, ΕΛΓΑ κτλ. Αυτό που κάνουν είναι να προσπαθούν να δημιουργήσουν «ένα κοινό μέτωπο με τους εργαζομένους, που αυτό είναι και το πιο σωστό», σημειώνει -μιλώντας στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen- η Κατερίνα Γιαννούλια (μέλος του ΓΣ Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου των εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), κληθείσα να απαντήσει στους «κήνσορες» που προσπαθούν να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό μέσα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις. «Οι δρόμοι είναι κλειστοί από τον Μπόμπολα που δεν τελειώνει τα έργα, από τα διόδια που δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε για να τους περάσουμε… Οι δρόμοι έχουν κλείσει από το μεγάλο κεφάλαιο και όχι από τον κόσμο που αντιδρά στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της εξαθλίωσης, της υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας κτλ.», υπογραμμίζει.

«Αν κερδίσει αυτός ο κόσμος οι δρόμοι θα είναι ορθάνοιχτοι και η ζωή μας θα είναι πολύ πιο καλύτερη» συμπληρώνει και υπογραμμίζει: «Ο κοινωνικός αυτοματισμός είναι το μόνο που έχει απομείνει σε αυτήν την κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει το “διαίρει και βασίλευε”. Δε νομίζω ότι μπορεί να πετύχει πολλά, όμως, με το δεδομένο ότι έχει επιτεθεί σε όλους τους εργαζομένους και την κοινωνία».

Λύση απέναντι στη μνημονιακή λαίλαπα και σε όλους όσοι εφαρμόζουν και υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια μνημόνια και δανειστές, όπως η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και μια ενδεχόμενη κυβέρνηση από τη ΝΔ, «είναι να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο εργαζομένων, μικρομεσαίων, αγροτών, όλων των στρωμάτων που είναι γύρω από την εργατική τάξη, να υπάρξει μια τέτοια συμμαχία», προκειμένου να υπάρξει και η αντεπίθεση για την ανατροπή.

Για αυτό, και την Τρίτη 14 Φλεβάρη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου υπάρχει το συλλαλητήριο των αγροτών, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, λέει η Κ. Γιαννούλια και υπενθυμίζει τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για να συμμετάσχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, τη στάση εργασίας που επίσης έχει προκηρύξει ο Εναίους Σύλλογος του υπουργείου αλλά και την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξουν οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου. «Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και να μετατρέψουμε το συλλαλητήριο από αγροτικό σε ένα συλλαλητήριο ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές», επισημαίνει.

  • Δείτε το απόσπασπα από την εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα» για να ακούσετε τι λέει η Κατερίνα Γιαννούλια για τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις της, για τις ιδιωτικοποιήσεις στο υπουργείο που υπηρετεί, αλλά και για την ασφυξία στην οποία οδηγούν κυβέρνηση – ΔΝΤ – ΕΕ τους μικρομεσαίους αγρότες προκειμένου να τους μετατρέψουν σε κολίγους.

Ετικέτες