Την Τετάρτη 14/02 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία από τους φοιτητές-τριες της ΣΓΤΚΣ (Σχολή Γραφιστικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών) του ΤΕΙ Αθήνας.

Σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων και παραστάσεων διαμαρτυρίας που έχουν διοργανωθεί με αφορμή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της ΣΓΤΚΣ έχοντας την παράλληλη στήριξη άλλων φοιτητικών συλλόγων κατέβηκαν στο δρόμο δηλώνοντας ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους  στο επικείμενο νομοσχέδιο.

Ο νόμος Γαβρόγλου, που επισφραγίζει την πλήρη υποβάθμιση της παιδείας, προβλέπει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα συγχώνευσης, μετονομασίας ή και κατάργησης ΑΕΙ με βάσει τις οικονομικές και αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας . Όσο λοιπόν και αν προσπαθούν να πείσουν τους φοιτητές-τριες Υπουργείο και Κυβέρνηση για τις ‘’αγνές’’ προθέσεις τους, είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως το νομοσχέδιο ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συγχωνεύει τα τμήματα των σχολών πλήττοντας βαθιά τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Οι συγχωνεύσεις των τμημάτων έχουν ως σκοπό την εξοικονόμηση πόρων με όποιο κόστος καθώς και τη διάσπαση των πτυχίων των φοιτητών-τριων των ΤΕΙ με στόχο την συρρίκνωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Φοιτητές-τριες καθώς και έκτακτοι καθηγητές, οι οποίοι δεν έχουν καμία επαγγελματική διασφάλιση, ‘’θυσιάζονται’’ στο βωμό των μνημονιακών πολιτικών και της νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης.

Η διαδήλωση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διημέρου δράσεων Κατάληψης της ΣΓΤΚΣ, ήρθε σε μία κρίσιμη περίοδο. Σε μία περίοδο που τόσο η Σύγκλητος του ΤΕΙ με την απειλή των χαμένων εξαμήνων, όσο και οι καθεστωτικές παρατάξεις της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που λειτουργούν ως αρωγός της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας,  προσπαθούν να αποδυναμώσουν τον αγώνα των φοιτητών και των φοιτητριών.

Ωστόσο, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλονται ο αγώνας της ΣΓΤΚΣ συνεχίζεται μετρώντας ήδη αρκετές βδομάδες ζωής. Στόχος του επόμενου διαστήματος οφείλει να είναι ο αγώνας των ΤΕΙ να γίνει αγώνας ολόκληρου του φοιτητικού κινήματος, ώστε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.