Την Πέμπτη, 28/01/2016, και στα πλαίσια απόφασης του ΔΣ των εργαζομένων στον ΟΓΑ, το Υποκ/μα ΟΓΑ Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε κατάληψη των γραφείων του και συμμετοχή, στη συνέχεια, στην στάση εργασίας (από τις 12:30 έως την λήξη του ωραρίου) που είχε αποφασίσει η Ομοσπονδία των Ασφαλιστικών Ταμείων (ΠΟΠΟΚΠ).

Παρόμοιες κινητοποιήσεις (καταλήψεις και στάση εργασίας) πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία όσο και σε άλλα Υποκ/τα όπως της Κομοτηνής, της Λάρισας, της Τρίπολης, της Πάτρας, του Ηρακλείου.

Αιτήματα της κατάληψης ήταν η απόσυρση της πρότασης για το νέο ασφαλιστικό, η υπεράσπιση του Ο.Γ.Α. ως ασφαλιστικού φορέα καθώς και η συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των αγροτών που κλιμακώθηκαν με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica”.

Σημειώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας δεν είχε προβεί σε κανέναν προγραμματισμό κάποιας συγκέντρωσης των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία στην πόλη της Θεσ/νίκης.

Κατά την διάρκεια της κατάληψης, στον χώρο της Υπηρεσίας μας, μοιράσαμε το φυλλάδιο του Συλλόγου μας ενημερώνοντας τους πολίτες για τα αιτήματά μας.

Για την κινητοποίησή μας ενημερώσαμε και τους συναδέλφους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.

Δύο μέλη του σωματείου του ΟΑΕΕ παρευρέθησαν, για συμπαράσταση, συμφωνώντας μαζί μας ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να συντονιστούμε και να παλέψουμε από κοινού και με άλλους εργαζομένους. Θίξαμε το ζήτημα των εργαζομένων με 5μηνη σύμβαση καθώς  στο Υποκατάστημά μας, ήδη, απασχολούνται τέσσερα άτομα, με αυτό το καθεστώς, συμφωνώντας μεταξύ μας ότι θα πρέπει να παλέψουμε για να έχουν τα ίδια δικαιώματα και απολαβές.

Στη συνέχεια, στις 12:30, επισκεφτήκαμε την ΕΤ 3 και διανείμαμε το ενημερωτικό φυλλάδιο του Συλλόγου μας στους λίγους εργαζόμενους που βρίσκονταν εκεί, καθώς σήμερα τα ΜΜΕ είχαν προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση.

Έπειτα, και έχοντας ενημερωθεί για τις σημερινές, πανελλαδικές καταλήψεις στα Δημαρχεία, οι ίδιοι (είκοσι, στον αριθμό, σε σύνολο 50 εργαζομένων του Υποκαταστήματος), συνάδελφοι επισκεφτήκαμε τον χώρο του Δημαρχείου προς ένδειξη συμπαράστασης στην δική τους κατάληψη.

Εκεί απευθύναμε τον χαιρετισμό μας καλώντας και τους ίδιους να προβούν σε παρόμοιες κινήσεις και επισημαίνοντας την ανάγκη για συντονισμό και κοινό μέτωπο με όλους τους εργαζομένους σε οποιοδήποτε τομέα (αγρότες, μικρομεσαίους επιχ/τίες, άνεργους, επιστήμονες, υπαλλήλους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Ακολούθησε συμμετοχή στην συγκέντρωση των αγροτών έξω από τον χώρο της Έκθεσης όπου κατά τις 13:00 άρχισαν να καταφθάνουν μαζικά.

Εκεί, μοιράζοντας και πάλι το φυλλάδιο του συλλόγου απευθύναμε χαιρετισμό και εκφράσαμε την συμπαράστασή μας.   

*Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ο.Γ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας