Ικανοποιητικό αριθμό είχε η συγκέντρωση που καλέστηκε για χθες το απόγευμα στην Πλ. Γεωργίου στην Πάτρα από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Αχαΐας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ.Ε. και τους Συλλόγους Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας.

Πολλά σωματεία,  φοιτητικοί σύλλογοι οργανώσεις της αριστεράς, έδωσαν το παρόν και διαδήλωσαν ενάντια στη σφοδρή επίθεση που δέχεται τελευταία το δημόσιο από την τρικομματική κυβέρνηση. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με κεντρικό σύνθημα "ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ". Φωνάζοντας "χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά",  "εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι" "φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά", οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι της Πάτρας έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και στη πολιτική των μειώσεων των αποδοχών και των απολύσεων. Στις παρεμβάσεις που προηγήθηκαν τις πορείας ξανατονίστηκε η ανάγκη συντονισμού των κινητοποιήσεων και αναδείχθηκε η έλλειψη ενός μαζικού πολιτικού φορέα που να ικανοποιεί αυτή την ανάγκη.

*Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης, και συντονισμού της αντίστασης στην επίθεση που δέχεται το Πανεπιστήμιο μέσω του σχεδίου Αθηνά και των απολύσεων των διοικητικών υπαλλήλων, φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών πήραν την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ανοιχτής εκδήλωσης - συζήτησης με τίτλο: "Πανεπιστήμιο Πατρών: Ανάπτυξη ή συρρίκνωση".

Ετικέτες