Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα με αφορμή το σχέδιο Αθηνά που απομακρύνει 7.000 ϕοιτητές και πολλά τμήματα του ΤΕΙ από την πόλη.

Πάνω από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην Πλατεία Γεωργίου και ύστερα πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερα δυναμική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σπουδαστές των ΤΕΙ, μα και αλληλέγγυοι φοιτητέςμ όπως και αρκετοί καθηγητές και εργαζόμενοι δήλωσαν μαχητικά την αντίδρασή τους στο μνημόνιο στα Πανεπιστήμια, βροντοφωνάζοντας πως το «σχέδιο Αθηνά θα μείνει στα χαρτιά». Ιδιαίτερα θετική ήταν και η παρουσία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην πορεία.

Η χθεσινή πορεία ήταν μόνο μία από τις δεκάδες διαμαρτυρίες ενάντια στο σχέδιο Αθηνά που έχουν ξεσπάσει πανελλαδικά και μαρτυρούν  ότι  η Πανεπιστημιακή κοινότητα αντιστέκεται  στην βάρβαρη  πολιτική της κυβέρνησης που συγχωνέυει σχολές, μετακινεί ϕοιτητές και απολύει εργαζόμενους και καθηγητές.

Όπως φάνηκε και από χθες, ο φοιτητόκόσμος, αψηφώντας τις κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στηρίζουν το «σχέδιο Αθηνά», δείχνει τη διάθεσή του να κατέβει στον δρόμο και να αγωνιστεί συλλογικά. Το βάρος της οργάνωσης και μετατροπής αυτής τη διάθεσης σε δύναμη ανατροπής πέϕτει στα σχήματα και τις παρατάξεις της αριστεράς  σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.  

Μετά την πορεία, ο κόσμος επέστρεψε στην Πλ. Γεωργίου και παρέμεινε για λίγη ώρα.

Πάτρα: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 6-3-13