Το Κόκκινο Δίκτυο σας καλεί στην Πανελλαδική Συνάντηση, που θα γίνει στην Αθήνα, στις 4 και 5 του Απρίλη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σας καλούμε να συζητήσουμε σχετικά με τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές και τη συγκρότηση κυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τη «συγκατοίκηση» με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Να συζητήσουμε, κυρίως, σχετικά με τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν στους «δανειστές» στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που πιέζουν για έναν, τάχα, «έντιμο συμβιβασμό», μια προσαρμογή στις μνημονιακές πολιτικές, που μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση το πολιτικό σχέδιο «κυβέρνηση της αριστεράς», όπως είχε συμφωνηθεί στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να επιμείνουμε αποφασιστικά στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στην υλοποίηση μιας πολιτικής  αντι-λιτότητας, προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και των λαϊκών δυνάμεων.

Να συζητήσουμε, ακόμα, σχετικά με την αναγκαία δράση και παρέμβασή μας σε κοινωνικούς χώρους, όπως η δημόσια υγεία, όπου η κατάσταση για τον κόσμο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο και όπου η ανάγκη για μια πραγματικά ριζοσπαστική αριστερή πολιτική παίρνει διαστάσεις –κυριολεκτικά- ζωής ή θανάτου.

Να συζητήσουμε θέματα όπως η αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση γενικά –και η αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων ειδικότερα- που, ενώ ήταν «σημαίες» για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ριζοσπαστική αριστερά, σήμερα πιέζονται για να μπουν στο περιθώριο, κάτω από τη σκοπιμότητα και τους εξαναγκασμούς της αναζήτησης συμβιβασμού με τους ευρωπαϊκούς «θεσμούς».

Να συζητήσουμε, τέλος, για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για τα δικαιώματα, για τις υποχωρήσεις και τα καθήκοντα των οργανώσεων και των μελών του, στις νέες συνθήκες της κυβέρνησης «με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ».

Ο χρόνος είναι βραχύς, μπροστά σε μια μεγάλη δοκιμασία της ανθεκτικότητας του εγχειρήματος της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα. Του εγχειρήματος που, μετά την πολιτική νίκη στις εκλογές του Γενάρη, έσπειρε ελπίδα και ενθουσιασμό σε όλη την Ευρώπη.

Η υπεράσπιση των ελπίδων όλου αυτού του κόσμου, αλλά και η αποτελεσματική απόκρουση του εκβιασμού των δανειστών, κάνουν εξαιρετικά επίκαιρο το σύνθημα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: θα υποστηρίξουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας με κάθε αναγκαίο μέσον, μπροστά στην ανάγκη για ανατροπή της λιτότητας δεν θα διστάσουμε να πούμε το αναγκαίο: Καμιά θυσία για το χρέος και το ευρώ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/4 στις 4:00 μμ

Παράλληλες Θεματικές Συζητήσεις:

* Υγεία

* Αντίσταση στο ΤΑΙΠΕΔ

* Νεολαία

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/4 στις 10:00 πμ

Ολομελειακή συνέλευση:

«Η νέα κατάσταση, τα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση του Κόκκινου Δικτύου»

Ετικέτες