Πάνω από 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 7/4 στα Προπύλαια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών κατοίκων και των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στο συντονισμό «Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε- Δεν πληρώνουμε», που έχει ανακηρύξει τον Απρίλη σε μήνα λαϊκής στάσης πληρωμών. Γύρω στις 7μμ ξεκίνησε πορεία που κατέληξε στο Σύνταγμα. Εκεί οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει συναυλία με τους Μάνια Παπαδημητρίου, Νατάσσα Παπαδοπούλου, Νατάσσα Μωϋσόγλου και Νένα Βενετσάνου.

Την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα συζητούσαν μεταξύ Μαξίμου και ΥΠ.ΟΙΚ., με ποιο τρόπο θα συνεχίσουν την πολιτική της λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας, στα Προπύλαια υπήρχε το πανεργατικό ραντεβού δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων από γειτονιές με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει Πια» στα βάρβαρα μέτρα.

Μετά τους χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων ακολούθησε πορεία προς το Σύνταγμα, όπου υπήρχε και συναυλία. «Εμπρός λαέ/μη τους φοβηθείς/ήρθε η ώρα της ανατροπής» και «Καμιά θυσία για το ευρώ/καμιά περικοπή σε σύνταξη μισθό», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Πέρα από τα μπλοκ σωματείων (κυρίως από συλλόγους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ), υπήρχαν αρκετά πανό από επιτροπές, συνελεύσεις και δίκτυα αλληλεγγύης κατοίκων που αντιστέκονται στις μνημονιακές πολιτικές (Γλυφάδα, 7ο Διαμέρισμα, Πευκάκια, Γαλάτσι κ.α.), κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ  και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ανάμεσά τους και τα μπλοκ της ΔΕΑ και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό».

Η ενίσχυση ανάλογων πρωτοβουλιών, ώστε να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων των προηγούμενων μηνών και η συνέχιση της πίεσης προς τις ανεπαρκείς ηγεσίες των συνδικάτων για την προκήρυξη νέα γενικής απεργίας, πρέπει να είναι στις προτεραιότητες του εργατικού-λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς. Για να σταματήσουμε τη σφαγή των μισθών, τις μαζικές απολύσεις, το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών, είναι άμεση ανάγκη η ανατροπή της συγκυβέρνησης και των πολιτικών της εξαθλίωσης. Και με τέτοια προοπτική μπορεί να υπηρετηθεί μόνο από τη γενίκευση των κοινωνικών αντιστάσεων, του μαζικού-συντονισμένου και παρατεταμένου αγώνα των «από κάτω» και μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα εκπροσωπήσει μέχρι τέλους και με κάθε κόστος, τα αιτήματα και τις ανάγκες τους. 

περισσοτερες φωτογραφίες εδώ

Ετικέτες