Έγινε στις 12 Αυγούστου η Γ.Σ. των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η συνέλευση συγκλήθηκε έκτακτα λόγω της ανακοίνωσης από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια ότι 61 άτομα του προσωπικού μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Επιπλέον εντός 10 ημερών καλείται η διοίκηση να μετακινήσει τους χρόνια πάσχοντες σε κενές θέσεις Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης τόσο των ΝΠΔΔ, όσο και των ΝΠΙΔ. Στη συνέχεια το νοσοκομείο φαίνεται ότι οδηγείται σε κλείσιμο. Παρόμοια θα είναι και η τύχη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών και του Δρομοκαΐτιου. Στη μαζικότατη συνέλευση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν συνδικαλιστές από τα νοσοκομεία «Παναγία», «Θεαγένειο», «Παπανικολάου», «Αγ. Δημήτριος» αλλά δήλωσε τη συμμετοχή του σε όποιες δράσεις προκύψουν και το σωματείο του «Δερματολογικού» νοσοκομείου. Χαιρέτισε ακόμα ο πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ και συνδικαλιστής που εκπροσώπησε τους εργαζόμενους στους Δήμους της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης. Όλοι οι συνδικαλιστές έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα.
Στη συζήτηση που ακολούθησε στηλιτεύτηκε η αναλγησία της κυβέρνησης που ουσιαστικά διαλύει τις δομές ψυχικής υγείας και εκδηλώθηκε η θέληση των εργαζομένων για αγώνα. Στις τοποθετήσεις που έγιναν, οι εργαζόμενοι έδειξαν να έχουν κατανοήσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνδικαλιστική δικαίωση των αιτημάτων τους αν δεν ανατραπεί η κυβέρνηση. Μάλιστα αποφασίστηκε να μπει πανό στην είσοδο του νοσοκομείου με ξεκάθαρο αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Αποφασίστηκε να γίνει πανυγειονομικό συλλαλητήριο στην ΥΠΕ στην Αριστοτέλους την Τρίτη 20 Αυγούστου, να δημιουργηθεί επιτροπή αγώνα και να κληθούν όλα τα νοσοκομεία που δεν παρευρίσκονταν να συμμετάσχουν στο κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Αποφασίστηκε ακόμα να συμμετάσχει το σωματείο στο συντονισμό των Α΄θμιων σωματείων στις 21 Αυγούστου στην ΕΡΤ3 στις 19.30.
Με το τέλος της συνέλευσης οι εργαζόμενοι πήγαν στο γραφείο του διοικητή με σκοπό να τον εμποδίσουν να στείλει τα 61 ονόματα που κρίνει ότι πρέπει να μπουν στην «κινητικότητα». Ο υποδιοικητής που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί αποχώρησε και το γραφείο κλειδώθηκε. Το ίδιο συνέβη και στο γραφείο προσωπικού όπου πήγαν μετά οι εργαζόμενοι, ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία.
Οι εργαζόμενοι του ΨΝΘ με την πρωτοβουλία τους για δημιουργία πανυγειονομικού μετώπου αντίστασης προσπαθούν να δώσουν κεντρική κατεύθυνση στο κατακερματισμένο κίνημα στο χώρο της υγείας. Με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ο συντονισμός των εργαζομένων στα νοσοκομεία της πόλης ήταν ανύπαρκτος μέχρι σήμερα. Φαίνεται ότι έγινε ένα πρώτο βήμα ώστε αυτό να αρχίσει να αλλάζει. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε ώστε να ξεφύγει το εργατικό κίνημα από την παράλυση που το έχει καταδικάσει η απίστευτα συμβιβασμένη τριτοβάθμια ηγεσία του.