Σύντροφοι, γνωρίζετε πως από την ίδρυση του Σύριζα, έως τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015 που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και μέχρι το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του ιδίου έτους και το βροντερό ΟΧΙ των λαϊκών στρωμάτων, αυτοί που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις τόσο στις επιτυχείς εκλογικές αναμετρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για την ανοικοδόμηση ενός αριστερού, ριζοσπαστικού, πολυτασικού κόμματος, για ένα κόμμα των μελών του.

Πάντα υπερασπιστήκαμε δημόσια τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος καθώς και εκείνες της Ν.Ε, ακόμα και όταν η προσωπική μας άποψη ήταν μειοψηφική.

Δυστυχώς, όμως, οι τελευταίες εξελίξεις, η μετάλλαξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα, η απαξίωση των καθοδηγητικών οργάνων και του μεγαλειώδους ΟΧΙ του λαού μας, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο παρά να αποχωρήσουμε από τη Ο.Μ. Ηγουμενίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποχωρώντας, επαναλαμβάνουμε πως «εμείς δεν παραδεχτήκαμε την ήττα» όπως θα έλεγε και ο  ποιητής, παίρνουμε μαζί μας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το διευρύνουμε και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για: την ακύρωση των μνημονίων, την υπεράσπιση του ΟΧΙ μέχρι τέλους, την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Για να ανοίξει ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό στη χώρα μας. Τέλος, να δείξουμε στους λαούς και ιδιαιτέρως στην Αριστερά της Ευρώπης που τόσο ήλπιζαν στο δικό μας αγώνα, ότι δεν ηττηθήκαμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συντρόφους που μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια να βρούμε νέες μορφές μετωπικών συμπράξεων και ενωτικών κινηματικών πρωτοβουλιών, εκεί όπου βρίσκουν έκφραση όλες οι αξίες για τις οποίες παλέψαμε στη ζωή μας, προκειμένου η «μνημονιακή μετάλλαξη της κυβερνητικής αριστεράς» να αποτελέσει παρένθεση.

Ο αγώνας , όπως και η ιστορία, συνεχίζεται.

Τα Μέλη

Βασιλικώστα Μένια

Βασιλικώστας Ντίνος

Κάντα Άρτεμη

Μαγκλάρας Βαγγέλης

Τσακίρης Δημήτριος

Χαρακλιάς Βαγγέλης

Ετικέτες