Είπαμε ΟΧΙ και συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των μνημονίων.

5 χρόνια στις πλατείες στους δρόμους στις γειτονίες αγωνιστήκαμε για την πτώση αυτών που κατάντησαν την  Ελλάδα αποικία χρέους μαζί με το Σύριζα των μελών .

Είπαμε ΟΧΙ το 62% των Ελληνίδων & των Ελλήνων  και η κυβέρνηση του Μαξίμου το έκανε ΝΑΙ χωρίς  να ρωτηθούν και να αποφασίσουν  τα όργανα του κόμματος , χωρίς να την σύγκλιση της ΚΕ επιτροπής ,χωρίς καμία νομιμοποίηση αλλά με το πρόσχημα ότι θα μας ξανασώσουν από το GREXIT και την χρεωκοπία υπέγραψαν ένα μνημόνιο χειρότερο από τα προηγούμενα 2  βάζοντας υποθήκη όλα τα χρυσαφικά και τα ασημικά της χώρας αξίας 50 δις  …… εξασφαλίζοντας και πάλι τις τράπεζες & τους δανειστές και όχι τον λαό.

Η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Δεν εγκρίναμε το αφήγημα της «αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας» γιατί ήμασταν έμπειροι και «διαβασμένοι»  ότι δε μπορεί να υπάρξει τέτοια συμφωνία στο μέσον της κρίσης .Τόσο εσωκομματικά αλλά και δημόσια, με ευκρίνεια  και έγκαιρα,  από το 2012 επισημάναμε τις ψευδαισθήσεις και τις ανεπάρκειες του σχεδίου της ηγεσίας και επιχειρήσαμε να προσανατολίσουμε  το εγχείρημα σύμφωνα με τα  δομικά του χαρακτηριστικά, ως δύναμη αμφισβήτησης, αντίθεσης και ανατροπής του συστήματος της νεοφιλελεύθερης κυρίαρχης πολιτικής.

Καλούμε τους συντρόφους μας μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που νιώθουν διαψευσμένοι, απογοητευμένοι, που δυσανασχετούν, που προβληματίζονται, που διαφωνούν με την ηγετική μετάλλαξη, να μην νομιμοποιήσουν αυτό το σχέδιο και να συμπορευτούν μαζί μας στα οράματα και τους αγώνες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Παραιτούμαστε επομένως από συντονιστικό  ΟΜ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ αλλά και από μέλη του κόμματος, γιατί η παραμονή μας στο κόμμα στην παρούσα περίσταση θα σήμαινε και αποδοχή των ακολουθούμενων πολιτικών με τις οποίες διαφωνούμε κάθετα. Δε θα πάμε βέβαια στο σπίτι μας. Ο δρόμος του αγώνα και της πάλης, για να αλλάξουμε τη ζωή και την κοινωνία μας προς το καλύτερο, χωρίς «ανθρωποφαγία» και «εμφύλιες» αντεγκλήσεις, είναι πάντα ανοιχτός! Παραμένουμε στην Ριζοσπαστική Αριστερά και συνεχίζουμε τον αγώνα μας .Κρατάμε τα θετικά του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και θα προσπαθήσουμε συλλογικά αυτή τη φορά να δώσουμε τις απαντήσεις στα αρνητικά ώστε να μην επαναληφθούν. Επειδή η αριστερή κυβέρνηση έγινε παρένθεση δε χρειάζεται να γίνει παρένθεση και η Αριστερά

Κουράτος Γιάννης

Γκλαβάς Αλέξης

Κόλλι Βασίλη

Κοτσόκολος Τάκης

Ετικέτες