Παράσταση διαμαρτυρίας από συνδικαλιστές και αλληλέγγυους αγωνιστές πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το Υπουργείο Προ.Πο για την προχθεσινή εισβολή αστυνομικών στην συνέλευση που πραγματοποιούσε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, εν όψει της γενικής απεργίας. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς και Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Αθανάσιο Ανδρεουλάκο - ο οποίος είχε διατελέσει και εισαγγελέας Στρατοδικείου επί Χούντας - ενώ  απέξω και μέσα στο πνεύμα των ημερών, τρεις διμοιρίες πρόσεχαν την ολιγομελή  συγκέντρωση. Ο γγ ενημέρωσε τους συνδικαλιστές ότι δεν είχε καμία ενημέρωση και ότι δεν υπήρξε πολιτική εντολή για την παρέμβαση των αστυνομικών και είπε  ότι θα το διερευνήσει... Όταν του επισημάνθηκε ότι όλα αυτά εντάσσονται στο κλίμα «νόμου και τάξης» που επιβάλλει η κυβέρνηση, ο κύριος Ανδρεουλάκος απάντησε όπως αναμενόταν ότι οι παράνομες πράξεις θα πατάσσονται.

Είναι προφανές ότι ο αυταρχισμός, η καταστολή και ο εμπαιγμός δεν έχουν τέλος. Με άμεσο σταθμό την Γενική Απεργία της Τετάρτης 20/2  είναι υποχρεωτικό να οργανώσουμε τους αγώνες που θα ανατρέψουν την κυβέρνηση και τη βάρβαρη πολιτική της.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση του Συντονισμού:

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, σε όλο τον λαό που εξαθλιώνεται μέρα με την μέρα από την βαρβαρότητα του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-συγκυβέρνησης-τρόικας, την χτεσινή απρόκλητη και πρωτοφανή παρέμβαση της αστυνομίας στην Συνέλευση των εκπροσώπων του Συντονισμού στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Στις 7 περίπου το απόγευμα και ενώ είχε αρχίσει η Συνέλευση, δύο ένστολοι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στην είσοδο των γραφείων του σωματείου, διέκοψαν την διαδικασία και ρώτησαν αν εκεί διεξάγεται η Συνέλευση του Συντονισμού. Στη δικαιολογημένη αντίδραση των συναδέλφων απάντησαν ότι γνώριζαν ήδη ότι επρόκειτο για Συνέλευση εργαζομένων και όχι για συγκέντρωση αλλά παρόλα αυτά δήλωσαν ότι είχαν εντολή να διερευνήσουν αν τίθενται ζητήματα «τάξης και ασφάλειας»!

Μετά την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων τα όργανα του «νόμου και της τάξης» αποχώρησαν. Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στη συνέχεια από συνδικαλιστές στο Α.Τ Ακρόπολης, ο διοικητής που είχε εσπευσμένα φτάσει στο γραφείο του - προφανώς για να επιληφθεί ο ίδιος της υπόθεσης - παραδέχτηκε ότι είχε δοθεί εντολή στο Α.Τ από τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για να ελεγχθεί η εργατική συνέλευση του Συντονισμού, αλλά απέδωσε το επεισόδιο, στον υπερβάλλοντα ζήλο των συγκεκριμένων αστυνομικών, ζητώντας συγγνώμη από τους συναδέλφους συνδικαλιστές που του ζητούσαν επίμονα εξηγήσεις.

Είναι προφανές ότι όχι μόνο λειτουργεί το συνδικαλιστικό της ασφάλειας αλλά και επιλέγει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται, στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης και στην προσπάθεια κατάργησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο κρατικός ολοκληρωτισμός γίνεται καθημερινά όλο πιο απειλητικός απέναντι στους εργαζόμενους και σε κάθε αγωνιζόμενο. Οι στοιχειώδεις πολιτικές, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες αμφισβητούνται ευθέως και με σαφήνεια πλέον. Μετά την επιστράτευση των απεργών, η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει δια νόμου το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία!

Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό και αποφασιστικό τρόπο προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι, το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, όποιο τρόπο και μέσο κι αν χρησιμοποιήσει, το ολοκληρωτικό καθεστώς των μνημονίων, για να πετύχει την ισοπέδωση κάθε εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος που έχει κατακτήσει ο εργαζόμενος λαός αυτής της χώρας με αμέτρητους αγώνες και θυσίες.

Θα δώσουμε, διαρκή και ανυποχώρητο αγώνα, για να ανατραπούν οι πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας, για να ξεριζωθεί η σύγχρονη «χούντα» κεφαλαίου-κυβέρνησης-Ευρωπαικής Ένωσης.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν άμεσα, αποφασιστικά και με κάθε τρόπο, αυτού του είδους τις προκλήσεις.

Ετικέτες