Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 19/6, το Συντονιστικό "ενάντια στην κατάργηση-συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων και στις απολύσεις-εφεδρεία-διαθεσιμότητα και το μισθολόγιο-φτωχολόγιο".

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 19/6, το Συντονιστικό "ενάντια στην κατάργηση-συρρίκνωση Δημοσίων κοινωφελών φορέων και στις απολύσεις", απαιτώντας την άμεση κατάργηση της πραξικοπηματικής Π.Ν.Π. που κλείνει δημόσιους οργανισμούς, την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την ακύρωση όλων των προωθούμενων ρυθμίσεων που οδηγούν σε απαξίωση του Δημοσίου και στις απολύσεις-άμεσα ή με διαθεσιμότητες-χιλιάδων εργαζομένων. Στο πλευρό των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών και των Σωματείων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου και Μαρία Μπόλαρη.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, δε δέχτηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού και να παραλάβει το ψήφισμά τους, προφανώς γιατί ήταν απασχολημένος με τις εγκάρδιες συνομιλίες του με εκπροσώπους της τρόικας. Για την κυβέρνηση Σαμαρά άλλωστε, προτεραιότητα έχουν πάντα οι δανειστές και τα εγχώρια στηρίγματά τους. Δυστυχώς, το Συνονιστικό, εισέπραξε ανάλογη συμπεριφορά και από το Προεδρείο της Βουλής, παρά την παρουσία των δύο βουλευτίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και την αναμονή αρκετών λεπτών της ώρας.

Από τη μεριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επανέλαβαν την διακηρυγμένη δέσμευση του κόμματος για καθολική στήριξη του αγώνα ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, στη συρρίκνωση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου και την παράδοση των υπηρεσιών που προσφέρουν στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της μάχης που εξελίσσεται στην ΕΡΤ. Η νίκη των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση μπορεί να γίνει το "Βατερλό" της κυβέρνησης των μνημονίων και του αυταρχισμού και των πολιτικών της λιτότητας και της διάλυσης του δημόσιου τομέα.       

Ετικέτες