Ακόμα ένα παράδειγμα αγαστής συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η  οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλιούπολης πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 11/7, παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, στην οποία συμμετείχαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου και Μαρία Μπόλαρη. Η παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της επίθεσης οπαδών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» το βράδυ της Τετάρτης 10/7.

Οι χρυσαυγίτες, επιβαίνοντας ανά δύο σε 50 περίπου μοτοσυκλέτες πραγματοποίησαν μοτοπορεία-επίδειξη δύναμης στα νότια προάστια, συνοδευόμενοι από 3 μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας και κατέληξαν στο κοινωνικό στέκι. Εκεί, φωνάζοντας συνθήματα, τραυμάτισαν στα χέρια σπουδαστή που προσπάθησε να τους εμποδίσει καθώς εκείνη την ώρα στο «Συνεργείο» γινόταν δωρεάν μάθημα Αγγλικών, το οποίο παρακολουθούσαν 15χρόνοι/ες μαθητές/τριες. Στη συνέχεια οι νεοναζιστές έσπασαν όλα τα τζάμια της εισόδου με ρόπαλα και αναποδογύρισαν τα τραπεζάκια και τις καρέκλες του χώρου. Οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν κατά τα επεισόδια και απλά μετά τη λήξη της επίθεσης προέβησαν σε «καταγραφή των συμβάντων».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ κατά τη συνάντηση τους με τους επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος εξέφρασαν την εντονότατη διαμαρτυρία τους για την ελλιπέστατη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων-που αγγίζει τα όρια της συγκάλυψης- αναφορικά με τα παραπάνω γεγονότα και τόνισαν πως αποστολή της αστυνομίας είναι η προστασία της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευθύνες για την ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ. μετατίθεντο από υπηρεσία σε υπηρεσία. 

Οι αρμόδιοι απάντησαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία με σκοπό τον «εντοπισμό» των δραστών, μολονότι οι αριθμοί κυκλοφορίας των μηχανών των μελών της Χρυσής Αυγής είχαν παραδοθεί ήδη από το βράδυ της επίθεσης στους αστυνομικούς, πέραν του γεγονότος ότι αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει αυτεπαγγέλτως από τους ευρισκόμενους παραπλεύρως μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που παρακολουθούσαν απαθείς τα γεγονότα. Ο κ. Δένδιας, που δήλωσε πρόσφατα ότι δεν έχει αποδείξεις για τη συνεργασία αστυνομικών και μελών της Χρυσής Αυγής, τι ερμηνεία δίνει για τη συμπεριφορά ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στο συμβάν της Ηλιούπολης;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ υπενθύμισαν πως οι διακεκριμένες φθορές κατά περιουσίας αποτελούν αυτόφωρο αδίκημα και διερωτήθηκαν για την σχετική αδράνεια που έχει μέχρι στιγμής επιδειχθεί. Τέλος, υπογράμμισαν πως θα επιμείνουν επί του θέματος, αναμένοντας πως η προανακριτική διαδικασία θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Κατά την έξοδο τους από το Α.Τ., οι κυρίες Μπόλαρη και Κανελλοπούλου, εξέφρασαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε όποια κινητοποίηση αποφασιστεί στην περιοχή, ως απάντηση στη φασιστική επίθεση. Παράλληλα, τόνισαν ότι δεν θα γίνει ανεκτή ενδεχόμενη ασφυκτική παρουσία των ΜΑΤ στις όποιες εκδηλώσεις καταγγελίας κατοίκων και αντιφασιτών προγραμματίζονται. Διαφορετικά θα επιβεβαιώσουν την εμφανή και μεροληπτική στάση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, υπέρ των υμνητών του Χίτλερ. Τέλος, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

«Η υιοθέτηση από τη μεριά της κυβέρνησης μιας ακροδεξιάς ατζέντας και ο αυταρχικός τρόπος άσκησης πολιτικής που έχει επιλέξει ο κ. Σαμαράς. Τα κηρύγματα μίσους κατά των κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς, που αποτελούν βασικό τμήμα των ομιλιών του πρωθυπουργού, έχουν αποθρασύνει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με τους οποίους πολλά στελέχη της συντηρητικής παράταξης επιθυμούν συγκλίσεις και μελλοντική συνεργασία. Καλούμε τους συμπολίτες μας σε επαγρύπνηση για την προστασία της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για την υπεράσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και αξιώνουμε από την αστυνομία να  επιτελέσει σωστά και όχι επιλεκτικά το έργο της. Οι τραμπούκικες επιθέσεις δεν φοβίζουν τον κόσμο, αντίθετα τον εξοργίζουν. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους εκείνοι που επιλέγουν να επιτίθενται θρασύδειλα.»

Ετικέτες