Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας, βρέθηκε σήμερα Κυριακή 13/9, στο εμπορικό κέντρο «Escape» στο Ίλιον της Δυτικής Αττικής, με σκοπό να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες για τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, μοιράζοντας προεκλογικό υλικό.

Η παρουσία των ανθρώπων της Λαϊκής Ενότητας, φαίνεται ότι ενόχλησε τη διοίκηση του εμπορικού κέντρου, με αποτέλεσμα η ιδιωτική ασφάλεια να τους απαγορεύσει την είσοδο και να τους απομακρύνει από το χώρο. Παρόλα αυτά, η δράση των μελών μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το παραπάνω περιστατικό αποτελεί ακόμα ένα δείγμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος, το οποίο προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών στους χώρους δουλειάς. Καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές και πληροφορούμε όσους πλουτίζουν από την κυριακάτικη εργασία και από τα λουκέτα στα μικρομάγαζα, ότι θα συνεχίσουμε να τους ενοχλούμε.

Η Λαϊκή Ενότητα, εκφράζοντας αποφασιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, βρίσκεται-και θα βρίσκεται και μετά τις εκλογές-με συνέπεια στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος της λιτότητας και της υποτέλειας, που θωρακίζει το «διευθυντικό δικαίωμα» των εργοδοτών, τσακίζει τις εργατικές κατακτήσεις ετών και ποινικοποιεί κάθε κοινωνική διαμαρτυρία.