Δύο χρόνια μετά την υπογραφή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας-Ελλάδας περισσότεροι από 200 διαδηλωτές,/-τριες κατέβηκαν στους δρόμους της Πάτρας.

Διαδήλωσαν ενάντια στο ρατσισμό, στις αρμάδες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στους φράχτες και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες οι πρόσφυγες, καθώς και στις μαζικές απελάσεις και επαναπροωθήσεις. Στην πορεία κυριαρχούσε το νεολαιίστικο στοιχείο που έδωσε ένα ζωντανό και δυναμικό τόνο στο συλλαλητήριο:

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Πάτρας με κεντρικό σύνθημα : Κοινοί αγώνες για ζωή ενάντια σε φτώχεια-πόλεμο-ρατσισμό-φασισμό, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, αντιρατσιστικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, οργανώσεις της αριστεράς και το PRIDE φώναξαν για ανοιχτά σύνορα, σταμάτημα των πολέμων και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Η πορεία κατέληξε στις εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου, όπου διαμένουν σε άθλιες συνθήκες αρκετοί πρόσφυγες, όπου ντόπιοι και πρόσφυγες χαμογέλασαν και επικοινώνησαν μαζί, δείχνοντας ότι μπορεί να υπάρξει ένας άλλος κόσμος χωρίς διακρίσεις και ρατσισμό. Παράλληλα στο χώρο, ως ΚΑΡ αφισοκολλήσαμε τα καλέσματα για τις 17 Μάρτη σε διάφορες γλώσσες (στα ουρντου, φαρσί, αραβικά και αγγλικά).

Ετικέτες