Μεγάλη επιτυχία, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, σημείωσε η δημόσια εκδήλωση-συζήτηση της Γ’ Ο.Μ. Άρτας με θέμα «Η ώρα της αλήθειας για την Κυβέρνηση της Αριστεράς: Χρέος, δανειστές, ΣΥΡΙΖΑ», που πραγματοποιήθηκε στις 19/6, στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης της Άρτας.

Ομιλητές ο σ. Πάνος Κοσμάς, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, και ο σ. Χρήστος Κασίμης, μέλος της Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας και δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, ενώ το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωσε ο σ. Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Γ’ Ο.Μ., που διοργάνωσε την εκδήλωση.

Κοινή συνισταμένη στις ομιλίες των εισηγητών, αλλά και στον ζωηρό διάλογο που ακολούθησε, με πολυάριθμες τοποθετήσεις μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο έντονος προβληματισμός για την πορεία της διαπραγμάτευσης και η εκτίμηση ότι κάθε υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης παραχωρεί πολύτιμο έδαφος στον αντίπαλο, εντός και εκτός συνόρων, ο οποίος απεργάζεται πλέον σενάρια «αριστερής παρένθεσης» και πλήρους μνημονιακής παλινόρθωσης.

Παρά τις δυσκολίες, η κυβέρνηση έχει ακόμα στη διάθεσή της το αυξημένο πολιτικό κεφάλαιο λαϊκής υποδοχής, ώστε να μην υποστείλει τη σημαία της υπεράσπισης του κόσμου της εργασίας. Μέσα σε μια τέτοια συγκυρία, ο ρόλος του λαϊκού παράγοντα –και βεβαίως του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ– καθίσταται κομβικός, τόσο για την έκβαση της διαπραγμάτευσης, όσο και για την «επόμενη μέρα».

Ετικέτες