Άκρως μαζική και πετυχημένη ήταν η εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην Πάτρα σχετικά με το ασφαλιστικό με ομιλητές τα μελή της Π.Γ Δημήτρη Στρατούλη και του Παναγιώτη Σωτήρη, στις 8/2.

Το Μέγαρο Λόγου κ Τέχνης γέμισε και πάνω από 200 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ο Δ. Στρατούλης, εξήγησε αναλυτικά το πώς  η ερχόμενη μεταρρύθμιση απειλεί με κατεδάφιση την κοινωνική ασφάλιση. Αρχικά αναφέρθηκε στην περίοδο των μνημονίων ,όπου υπήρξε ξεθεμελίωση αρκετών βασικών δικαιωμάτων των συνταξιούχων και εργαζόμενων, καθώς και στην εξανέμιση των αποθεματικών των  ταμείων. Έπειτα αποδόμησε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης σχετικά με την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης. Το πακέτο των 170 σελίδων κάνει λόγο για κατάργηση του ΕΚΑΣ, μείωση  των ήδη χαμηλών συντάξεων ,την αύξηση των εισφορών, την ενοποίηση των ταμείων και την προσπάθεια μετατροπής του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό. Τέλος εκτίμησε ότι η πρόταση που τελικά θα προκύψει μετά από «διαπραγμάτευση» με την τρόικα θα είναι ακόμα χειρότερη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Π. Σωτήρης, που αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση και στα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε για να βγούμε από το μνημονικό αδιέξοδο. Μίλησε για την κρισιμότητα της κατάστασης και εξέφρασε την άποψη ότι βιώνουμε μια λαϊκή, κινηματική εξέγερση. Έκανε λόγο για το πραγματικό δίλλημα μεταξύ της Μνημονιακής καταστροφής και του Συλλογικού και ανυποχώρητου αγώνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, λύση για  έξοδο από την λιτότητα αποτελούν η ρήξη με την  Ε.Ε. ,το ευρώ και τις μνημονιακές πολιτικές, την διαγραφή του χρέους και την ανασυγκρότηση της παραγωγής (αγροτικής και μη).Ο ομιλητής έκλεισε το λόγο του αναφερόμενος στην αναγκαιότητα επανίδρυσης της Αριστεράς ,ως δύναμη για αλλαγή κατεύθυνσης της κοινωνίας, και καλώντας τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις για κοινή παρέμβαση και δημιουργία ενιαίου μετώπου.

Την ομιλία ακολούθησε διάλογος με τους ομιλητές να απαντούν σε αρκετές ανησυχίες συμπολιτών μας.