Εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν χτες (28/3) από τα Προπύλαια προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή τους εορτασμούς των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΕΟΚ-EE.

Κυρίως μέλη οργανώσεων της Αριστεράς που καλούσαν στη διαμαρτυρία, από την Λαϊκή Ενότητα και το Κόκκινο Δίκτυο, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ΑΡΚ, Δίκτυο, Ανασύνθεση, ΟΚΔΕ Εργατική Πάλη, ΕΕΚ κ.α. ακούστηκαν με συνθήματα κατά της ευρωπαϊκής επιτήρησης, της λιτότητας, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς, που έχουν βρει συνθήκες θερμοκηπίου στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα που κάποτε περνούσε για «προοδευτικό».

Μαζί με τα «Δεν είναι η Ευρώπη το σπίτι των  λαών, είναι το σφαγείο των ιμπεριαλιστών» και «Οι ανάγκες των εργατών πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών», υπενθύμισαν ταυτόχρονα το αντίπαλο, σοσιαλιστικό, όραμα απέναντι στον «ρεαλισμό» της εντεινόμενης φτώχειας και των διαρκών πολέμων, τις μόνες «διεξόδους» που επιφυλάσσει ο σημερινός καπιταλισμός και οι αντιδραστικές διεθνικές δομές του.

Κατά βάση, η διαδήλωση υπενθύμιζε ότι υπάρχει άφθονος ανεκμετάλλευτος χώρος για πιο συστηματικές και οργανωμένες συμπράξεις της Αριστεράς, ειδικά καθώς αυτή προέκυψε εν μέσω σχετικών συζητήσεων για κοινό βηματισμό, κινηματικά και πολιτικά. Ας ελπίσουμε να υπάρξουν σύντομα πολύ περισσότερα βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ετικέτες