Με μια δυναμική πορεία από τα Σεπόλια προς το σταθμό του Μετρό Αγίου Αντωνίου, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και αλληλέγγυοι, διαδήλωσαν ενάντια στην αυταρχική επιστράτευση και την εισβολή των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Παρασκευής 25/1, στο αμαξοστάσιο του Μετρό. Νέα συνέλευση συντονισμού των σωματείων του χώρου το απόγευμα.

Παρά τη βροχή, αρκετός κόσμος άρχισε να μαζεύεται από τη 1 και μετά στο αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις αμαξοστάσιο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς, που από χθες το βράδυ λαμβάνουν τα χαρτιά της επίταξης. Συνδικαλιστές από πολλούς χώρους, μέλη και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πολιτικές συλλογικότητες και κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό.

«Οι συγκοινωνίες ήταν η αρχή, ήρθε η ώρα για την ανατροπή», «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και η «τρομοκρατία δε θα περάσει», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν, στη διάρκεια της πορείας προς το σταθμό του Αγίου Αντωνίου. Η πορεία λόγω και της κακοκαιρίας επέστρεψε στο αμαξοστάσιο και δεν πήγε προς το Σύνταγμα, όπου υπήρχε κάλεσμα στις 4μμ. Στα αξιοσημείωτα οι αποδοκιμασίες στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, όταν εμφανίσητκε ανάμεσα στους συγκεντρωμένους.  

Η κλιμάκωση, ο συντονισμός, η ενίσχυση της ταξικής αλληλεγγύης, η πολιτική στήριξη από την Αριστερά, είναι άμεσες προτεραιότητες σε αυτή την κρίσιμη καμπή του αγώνα στις συγκοινωνίες. Συμπαράσταση μέχρι τη νίκη!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη, μιλά στο Κόκκινο για τις εξελίξεις στον αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες:

http://stokokkino.gr/i-kybernisi-kanei-epideiksi-pygmis-tyfli-tromokrati...

Ετικέτες