Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς και το λαό της Βραζιλίας, που εδώ και μέρες βρίσκονται στους δρόμους ενάντια στο "εθνικό πανηγύρι" του Μουντιάλ που αρχίζει απόψε.

Στην πρεσβεία της Βραζιλίας στο Κολωνάκι, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα εκατοντάδες νεοαλαίοι, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Βραζιλίας. Με συνθήματα και πανό, κατήγγειλαν την ποδοσφαιρική φιέστα της FIFA και των πολυεθνικών, καθώς και την αντεργατική στάση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης που έχει εξαπολύσει γενικευμένη καταστολή, κατά όσων απεργούν και διαμαρτύρονται για τις απίστευτες σπατάλες χρημάτων (σε μια χώρα με τρομακτικές ανισότητες) και τον διωγμό φτωχών και αστέγων από τις παραγκουπόλεις. Μεταξύ άλλων φωνάχτηκαν συνθήματα, όπως: "μουντιάλ της FIFA, των πολυεθνικών/ποτίζουν το χορτάρι, με αίμα των φτωχών", "με σφαίρες πλαστικές, χτυπάνε τους εργάτες/και στους εργολάβους, κάνουνε τις πλάτες".

Την ίδια ώρα, δεκάδες απαεργοί του ΜΕΤΡΟ απολύθηκαν επειδή συνέχισαν την απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν στις 5/6. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους διακινήθηκε κείμενο για υπογραφές συμπαράστασης στους ηρωϊκούς απεργούς.

Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο ΥΠ.ΟΙΚ., όπου παραμένουν συγκεντρωμένες οι καθαρίστριες.

  

Ετικέτες