Πλούσιο πρόγραμμα για τον Μάρτη

Ο Πολυχώρος Κομμούνα έχει αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να φιλοξενεί μια μεγάλη γκάμα πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων (πολιτικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις και προβολές ταινιών, γιορτές) και φιλοδοξεί να κάνει ακόμα περισσότερα, μένοντας σταθερά ανοιχτή σε κινηματικές και τοπικές συλλογικότητες, σε σωματεία, σε φοιτητικές και καλλιτεχνικές ομάδες και γενικότερα σε ομάδες ή συλλογικότητες που θέλουν να πραγματοποιήσουν συναντήσεις ή εκδηλώσεις.

 

Μέσα στον Μάρτη, στην Κομμούνα θα οργανωθούν δύο σημαντικές πολιτικές συζητήσεις για κρίσιμα ζητήματα, για τα οποία η ριζοσπαστική Αριστερά πρέπει να πάρει θέση, αλλά και πολιτικές πρωτοβουλίες. Άλλωστε κάθε πολιτική συζήτηση  επιδιώκουμε να «πατάει» πάνω στις ανάγκες της συγκυρίας, τους προβληματισμούς αγωνιστών/τριών της Αριστεράς και του κινήματος.

Την Πέμπτη 21 Μάρτη θα γίνει συζήτηση με τίτλο «Διεκδικήσεις Ελληνικού και Τουρκικού κράτους στο Αιγαίο», με αφορμή τη γεωπολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις ΑΟΖ, με ομιλητές τον Σπύρο Λαπατσιώρα (περιοδικό «Θέσεις») και τον Πέτρο Τσάγκαρη (εφημερίδα «Εργατική Αριστερά»).

Την Τετάρτη 27 Μάρτη, συζητάμε για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς στην Ιταλία, αλλά και πανευρωπαϊκά, σε μία εκδήλωση με τίτλο «Ευρωπαϊκή ακροδεξιά – Η ρατσιστική πολιτική Σαλβίνι», με ομιλητές τον Πέτρο Μπάσο (καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας) και τον Χρήστο Σταυρακάκη (εφημερίδα Εργατική Αριστερά).

 

Εδώ και μερικούς μήνες, οι φίλοι και οι φίλες της Κομμούνας με τη συνέλευσή τους αποφασίζουν για διάφορες πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στον πολυχώρο, φιλοδοξώντας να ενισχύσουν το ζωντανό χαρακτήρα του πολυχώρου. Η επόμενη συνέλευση είναι την Κυριακή 17 Μάρτη στις 5μμ, όπου είναι ευπρόσδεκτοι/ες όσοι και όσες θεωρούν ότι τέτοια εγχειρήματα έχουν κάτι να προσφέρουν στον κόσμο της Αριστεράς και αξίζουν να τα ενισχύσουμε.

Με απόφαση της συνέλευσης έχει ήδη προκύψει η λέσχη ανάγνωσης, η οποία θα διαβάσει συλλογικά και θα συζητήσει το βιβλίο του Δημοσθένη Παπαμάρκου «Γκιακ», την Τρίτη 12 Μάρτη.

Επίσης, μέσα από τη συνέλευση έχει δημιουργηθεί και η σειρά κινηματογραφικών προβολών «Ιστορίες Κινηματογράφου», με την επιμέλεια της Μαριλένας Καρρά. Την Τρίτη 26 Μάρτη, θα προβληθεί η ταινία του Βιμ Βέντερς «Τα φτερά του έρωτα».

 

Την Τρίτη 19 Μάρτη, γίνεται βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων Red Marks, από τη σειρά «Κριτική Έρευνα», «Μικρή πραγματεία για τον Ερωτικό Χρόνο» του Αλέξανδρου Σχισμένου, με ομιλητές τον συγγραφέα, τον Σωτήρη Σιαμανδούρα και τη Μαριλένα Καρρά. Στη διάρκεια του Μάρτη θα υπάρξουν και νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Red Marks, τις οποίες θα μπορείτε να βρείτε, μαζί με τις παλιότερες, αλλά και με πλήθος άλλων τίτλων, στο βιβλιοπωλείο στο ισόγειο του Πολυχώρου Κομμούνα.

 

Στα πλαίσια μιας προσπάθειας παρουσίασης σημαντικών στιγμών της επαναστατικής ιστορίας σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα για νεότερους/ες, την Κυριακή 31 Μάρτη θα προβληθεί η ταινία «Persepolis», με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την Ιρανική Επανάσταση.

 

Το Σάββατο 16 Μάρτη, η θεατρική ομάδα «Πείρα(γ)μα» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Μάμα Τόνι», συνεχίζοντας τις προηγούμενες επιτυχημένες παρουσιάσεις θεατρικών έργων. Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση αποτελεί ένα πολύ δυνατό αντιφασιστικό μανιφέστο ενώ «συμπίπτει» με τη μέρα που διοργανώνται φέτος οι αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για την παγκόσμια ημέρα ενάντια στο ρατσισμό.  Επιπλέον, την Πέμπτη 14 Μάρτη θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Γούλα, η οποία θα διαρκέσει ως τις 21 Μάρτη.

 

Πέρα από αυτό το πλούσιο πρόγραμμα, ο Πολυχώρος Κομμούνα είναι ανοιχτός καθημερινά 11.00-20.00 και τα Σάββατα 11.00-17.00 και εκεί μπορείτε καταρχήν να μας γνωρίσετε, να επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Red Marks» και να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα βιβλία από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους ή να πιείτε τον καφέ σας στο φιλόξενο χώρο της καφετέριας. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε τόσο στις προσδοκίες των φίλων της Κομμούνας, όσο και στις ανάγκες ενός σημαντικού δυναμικού της Αριστεράς και των κινημάτων, για τους/ις οποίους/ες τέτοιοι χώροι είναι απαραίτητοι και χρήσιμοι.

Ετικέτες