Σε 46 προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία μετά από διαμαρτυρία μελών της Αριστερής Ενότητας στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου.

Ακόμα ένα επεισόδιο κυβερνητικού αυταρχσιμού σήμερα (30/1) το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Φοιτητές της ΑΡ.ΕΝ., άνοιξαν πανό κάτω από το το πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη, που έγραφε "Όχι άλλοι νεκροί στο Αιγαίο. Άσυλο στους πρόσφυγες-Νομιμοποίηση των μεταναστών", σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, μετά το έγκλημα στο Φαρμακονήσι. 

Πιστή στη λογική του δόγματος "νόμος και τάξη", η πολτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έστειλε τα "καλόπαιδα" της ΔΕΛΤΑ- γνωστά για τη φιλοχρυσαυγίτικη στάση τους- να προσαγάγουν τους φοιτητές. Πριν τους περάσουν χειροπέδες βέβαια, φρόντισαν πρώτα να ρίξουν και μερικές "ψιλές" στους νεαρούς, όπως και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδη και σε φωτογράφους που βρέθηκαν στο σημείο του ακτιβισμού. 

Αυτή την ώρα δεκάδες αλληλέγγυοι έξω από τη ΓΑΔΑ, όπως και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται εκεί, απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες αφήνονται σιγά- σιγά ελεύθεροι. Ένας εξ αυτών, ο φοιτητής Ε.Φ., συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο συγκεκριμένος φοιτητής, είναι ο πιο σοβαρά χτυπημένος!

Σε επικοινωνία του Rp με τη βουλευτή Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Μπόλαρη, που βρίσκεται στη ΓΑΔΑ μαζί με άλλους συναδέλφους της, μας ενημέρωσε ότι "κάποια από τα παιδιά είναι ελαφρώς τραυματισμένα" και ότι εκφράζονται φόβοι μήπως σε αυτά τα παιδιά απαγγελθούν οι κατηγορίες, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Ειδικά αν υπάρξουν μαρτυρίες των ανδρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ ότι -δήθεν- δέχτηκαν επίθεση. 

Όπως υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "επρόκειτο για μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία, που ακόμα και για τη λογική της κυβέρνησης Σαμαρά, που ποινικοποεί κάθε κινητοποίηση, δεν υπήρξε τίποτα μεπτό. Ο λόγος της κινητοποίησης, δηλ. η εγκληματική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ στο μεταναστευτικό και η κατάδειξη των ευθυνών του αρμόδιου υπουργού, φαίνεται ότι εξόργισε τους κυβερνώντες. Για το ΣΥΡΙΖΑ είναι μείζον πολιτικό ζήτημα η υπέρμετρη αστυνομική βία και καταστολή μιας ειρηνικής δράσης με μοίρασμα ανακοινώσεων και συνθήματατα, που στόχο είχε να καταγγείλει τη δικαιολόγηση ενός εγκλήματος. Εκτός αν πλέον απαγορεύεται και η παραμικρή διαμαρτυρία.  Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό και οι προσαχθέντες θα υποβάλουν και αυτοί μηνύσεις". 

Μια τέτοια ακροδεξιά κυβέρνηση, που σαν τελευταίο καταφύγιο έχει το φόβο και την καταστολή, δεν έχει και πολύ χρόνο ζωής. Για το κίνημα και την Αριστερά, είναι ξεκάθαρο. Αυτοί που πνίγουν παιδιά στο Αιγαίο, που κρατάνε τη νεολαία στην ανεργία, που τσαλαπατάνε κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες ετών, θα πρέπει να ανατραπούν... χθες! Απειλούν τις ζωές όλων μας.

video από την επίθεση στους συγκεντρωμένους:

https://www.youtube.com/watch?v=2aXPhBRJJqM#t=177

http://www.youtube.com/watch?v=8IkcwIZCXmQ

Ετικέτες