Προθεσμία μιας εβδομάδας δόθηκε από το Λιμεναρχείο Σάμης στους 7 αγωνιστές-τριες που είχαν λάβει τις προηγούμενες ημέρες κλήση για απολογία σχετικά με τη συμμετοχή τους στις πολυήμερες κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού -τον περσινό Οκτώβρη- για την μη εκφόρτωση των ανεμογεννητριών στο λιμάνι της Σάμης. Στο πλευρό τους έξω από το λιμεναρχείο βρέθηκε πλήθος συναγωνιστών τους, συνδικαλιστών, φορέων και οργανώσεων της Αριστεράς.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι αλληλέγγυοι που συμμετείχαν εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα.

ΔΕΥΤΕΡΑ     11/10/2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η συνέλευση των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που παραβρεθήκαμε σήμερα 11 του Οκτώβρη στο χώρο του Λιμενικού Σταθμού της Σάμης, αλληλέγγυοι στους «ελεγχόμενους»  αγωνιστές για τις μαζικές κινητοποιήσεις  του Κινήματος του Λιμανιού  ένα χρόνο πριν ,συμφωνήσαμε και καταθέτουμε τα παρακάτω :

Ζητάμε, να γίνει άμεση παύση των διώξεων των εφτά συναγωνιστών συμπολιτών μας, και κάθε άλλου εμπλεκόμενου στο Κίνημα του λιμανιού.

Ζητάμε, να γίνουν άμεσα οι αποκαταστάσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες συμπολιτών μας.

Ζητάμε, να γίνουν άμεσα οι αποκαταστάσεις των υποδομών  και η εκπλήρωση των περιβαλλοντικών όρων στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ανεμογεννητριών.

Ζητάμε,  να αρχίσουν άμεσα τα πολλάκις εξαγγελλόμενα και διαφημιζόμενα αντιπλημμυρικά έργα που θα οχυρώσουν τις ευαίσθητες περιοχές και θα προστατεύσουν τους συμπολίτες και τις περιουσίες τους.

Δηλώνουμε απερίφραστα, για την προοπτική των ανεμογεννητριών… ότι ήταν να δώσουμε σαν νομός το δώσαμε. Με τα αιολικά τελειώσαμε εδώ !

Καταγγέλλουμε τη ληστρική παρουσία στο νησί μας των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην ενέργεια, υπονομεύοντας και καταστρέφοντας το περιβάλλον και τον τόπο, αδιαφορώντας για τις βλαπτικές συνέπειες στις ανθρώπινες ζωές.

Οι πολίτες που απαρτίζουμε τη συνέλευση, εκπρόσωποι φορέων , οργανώσεων , κινημάτων , σωματείων, συλλόγων και συλλογικοτήτων του νομού,.. δηλώνουμε ενάντιοι στο κράτος καταστολής των κινητοποιήσεων της  στήριξης και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας και δηλώνουμε απροθυμία συμμόρφωσης προς τας υποδείξεις του !

Ανανεώνοντας το ραντεβού μας όταν και όποτε οι συνθήκες το απαιτήσουν !!!

Ετικέτες