Η ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε δυναμικά, με μια πολύ ζωντανή απεργιακή συγκέντρωση στις 10/9. Πάνω από 3.000 εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μαζί με φοιτητές, ξεκίνησαν από τα Προπύλαια, κατευθυνόμενοι προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν εργαζόμενοι οι οποίοι κατέβαιναν για πρώτη φορά στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τις καινούριες διαθεσιμότητες των 1.765 εργαζομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που θα είναι στον κατάλογο της 16ης Σεπτέμβρη. Όλοι δήλωναν πως ήταν η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί εργαζόμενοι των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων κατέβαιναν στο δρόμο.

Πολλοί εργαζόμενοι είχαν φτιάξει αυτοσχέδια πλακάτ που έγραφαν: «Δεν είμαστε νούμερα – Είμαστε άνθρωποι». Πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που ήθελαν να πορευτούν με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλείων Ευβοίας, που λίγο παρακάτω είχαν τη δική τους συγκέντρωση.

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια θα συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι 13 Σεπτέμβρη, ενώ στις 16/9 θα συνεχίσουν με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες.

Η Ιωάννα Κόντε, πρόεδρος του σωματείου διοικητικού προσωπικού στα ΤΕΙ Αθήνας, μας είπε πως η συνέλευση των εργαζομένων στα ΤΕΙ ήταν η πιο μαζική που είχε γίνει ποτέ και πως προετοιμάζουν κάλεσμα σε φοιτητές και πανεπιστημιακούς για συντονισμό σε όλα τα ΤΕΙ. «Τώρα είναι η στιγμή να ανατρέψουμε την κυβέρνηση» μας δήλωσε.

Ο Ζαχαρίας Τριγάζης, από τον πανελλήνιο σύλλογο διοικητικών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, μας δήλωσε πως το κλίμα είναι πολύ καλό στους συναδέλφους, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν την κατεδάφιση των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η συμμετοχή σε αυτή την πρώτη μέρα απεργίας δείχνει ότι αυτό το φθινόπωρο θα είναι πολύ καυτό και ότι οι κινητοποιήσεις θα γίνονται όλο και πιο μαζικές.

Ετικέτες