Από τις Επιτροπές Αγώνα του νομού Λασιθίου.

Οι επιτροπές αγώνα του νομού Λασιθίου εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στη νέα κατοχή της καναδικής εταιρίας El Doraldo Gold και των ντόπιων συνεργατών τους. Παρακολουθούμε με ένταση τις τελευταίες εξελίξεις, όπου αστυνομικές δυνάμεις λειτουργούν σαν στρατός κατοχής απειλώντας ευθέως μέχρι και τη ζωή μικρών σχολιαρόπαιδων στην Ιερισσό!
Οι Λασιθιώτες, οι φορείς του τόπου, τα σωματεία, οι απλοί πολίτες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ο αγώνας για Αξιοπρέπεια που δίνουν οι κάτοικοι της Ιερισσού και ευρύτερα της Χαλκιδικής. Η “ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται οι “εθνοσωτήρες” της χώρας σημαίνει καρκινογόνο κυάνιο για τα παιδιά της Χαλκιδικής και λεηλασία των όμορφων περιοχών σας. Για εμάς σημαίνει μετατροπή ενός ολόκληρου νομού σε “Λασιθιστάν”: ερήμωση ολόκληρων πόλεων, διάλυση και κλείσιμο νοσοκομείων, κατάργηση των ΤΕΙ Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, κατάργηση μίας σειράς υπηρεσιών, ξεπούλημα λιμανιών, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω των βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Καταδικάζουμε έντονα την βάναυση κρατική καταστολή. Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των κατοίκων και η τρομοκράτηση. Να φύγει ο στρατός κατοχής από την Ιερισσό.
Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, εκφράζουμε όλη μας την αλληλεγγύη προς τους κατοίκους της Ιερισσού που παλεύουν για την προστασία του τόπου τους, για την προστασία του μέλλοντος των παιδιών τους. Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας για τις αυτονόητες περιβαλλοντικές, πολιτισμικές και ηθικές αξίες. Ο νους μας και η ψυχή μας είναι στο πλευρό σας!
Μπορεί να μας χωρίζουν χιλιάδες ναυτικά μιλιά αλλά μας ενώνει ο αγώνας για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! Ενωμένοι θα νικήσουμε!
Στις Δημοκρατίες αποφασίζουν οι κοινωνίες ΟΧΙ τα ΜΑΤ και οι εταιρείες!
Οι Επιτροπές Αγώνα του νομού Λασιθίου