Η Ο.Μ. νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Εκτός από το γεγονός ότι τα υφεσιακά μέτρα που εμπεριέχονται είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι και σε αντίθετη κατεύθυνση από το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος.

Γνωρίζοντας τι σημαίνει για την κοινωνία τα 5 χρόνια μνημονιακών πολιτικών, θεωρούμε ότι η συμφωνία εγκλωβίζει την κυβέρνηση στον μνημονιακό μονόδρομο. Τα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά του κόμματος ήταν αυτά που το έφεραν ως την κυβέρνηση καθώς ενέπνευσαν αγωνιστές και αγωνίστριες να αγωνιστούν και να συνταχθούν με το ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα έχτισαν ισχυρούς δεσμούς με τα κοινωνικά στρώματα που φιλοδοξούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει.

Η κυβέρνηση ψηφίζοντας τη συμφωνία διέβη το Ρουβίκωνα καθώς πρόκειται για εξευτελιστική συνθηκολόγηση. Το χειρότερο όμως είναι ότι δε δίνεται καμία προοπτική για διέξοδο από τα τραγικά προβλήματα της χώρας.

Ζητούμε από το κόμμα να περιφρουρήσει τον αντιμνημονιακό του χαρακτήρα, τις δεσμεύσεις του απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται απαραίτητη η σύγκλιση της Κ.Ε..

Είμαστε αντίθετοι στις διαγραφές των δαφωνούντων.

Ζητούμε να συγκληθεί άμεσα το Κ.Σ. και να πάρει θέση χωρίς παρέμβαση αναστολής του από το κόμμα.