ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Π.Γ. ΤΗΣ ΛΑΕ.

-Εμείς, τα μέλη της ΛΑΕ Κουκακίου-Πετραλώνων, δηλώνουμε την αντίθεση μας στη στάση εκείνων των εκλεγμένων συντρόφων-ισσών στην Περιφέρεια Αττικής που ψήφισαν τον προϋπολογισμό που κατέβασε η πλειοψηφία.

-Η ενέργεια αυτή θεωρούμε ότι θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στό άμεσο μέλλον και στην προσπάθεια μας να καθιερώσουμε τη ΛΑΕ ως βασικό αντιμνημονιακό πόλο στην ελληνική κοινωνία.

-Πιστεύουμε ότι μια τέτοια ενέργεια αποτελεί καταστρατήγηση του πνεύματος της πρόσφατης πανελλήνιας σύσκεψης της ΛΑΕ, η οποία ανέδειξε τα βασικά σημεία της πολιτικής μας και τα οποία είναι ξεκάθαρα αντικυβερνητικά και αντιμνημονιακά.

-Τίποτε δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ που δίνονται στον Μελισσανίδη για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, καταπατώντας σημαντικό κομμάτι πρασίνου από το Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας καθώς και τα 8 εκατομμύρια ευρώ που δίνονται στον Αλαφούζο για βελτιωτικά έργα στο γήπεδο του ΠΑΟ. Ούτε επίσης τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, με την οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν αντίθετοι και στηρίζαμε τον αγώνα των κατοίκων.

-Το πνεύμα του προϋπολογισμού της κ. Δούρου αποτελεί μια προέκταση της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας και υποταγής απέναντι στους δανειστές και την πολιτική που επιδιώκουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα. Επικυρώνει τον Καλλικράτη και νομιμοποιεί το γερμανικό παρατηρητήριο πνίγοντας έτσι τον θεσμό της Τ.Α., καθώς αυτή έχει αναλάβει ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.

-Καταλογίζουμε σημαντική ευθύνη στη σημερινή προσωρινή Π.Γ. της ΛΑΕ, η οποία δεν πήρε ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα έτσι ώστε αυτό να μην πάρει έκταση και να αποφευχθούν οποιεσδήποτε πολιτικές επιπτώσεις. Μια τέτοια στάση ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την αυτονόμηση και άλλων μελών ή ομάδων στο μέλλον, τα οποία θα απαιτούν ανάλογη μεταχείρηση από τα ανώτερα όργανα.

-Ασφαλώς δεν έχουν ακόμη συσταθεί τυπικά τα επίσημα όργανα της ΛΑΕ, ωστόσο όλες τις δυνάμεις του Μετώπου πιστεύουμε ότι τις διαπερνά συγκεκριμένη πολιτική δεοντολογία ή αλλιώς κάποιες κόκκινες γραμμές, οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους. Η στάση των συντρόφων-ισσών που ψήφισαν τον προϋπολογισμό θεωρούμε ότι ξεπερνά αυτή τη δεοντολογία.

-Αναμένουμε να λήξει άμεσα αυτό το πρόβλημα και οι παραπάνω σύντροφοι να διαχωρίσουν τη θέση τους από την πολιτική που επιχειρείται να εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Αττικής.

-Καλούμε την προσωρινή Π.Γ. της ΛΑΕ να σταθεί στο ύψος της από εδώ και πέρα, δίνοντας άμεσες λύσεις, με γνώμονα πάντα τα πολιτικά συμφέροντα του φορέα.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ-ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ