Απαράδεκτη και απόλυτα ρατσιστική είναι η ενέργεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος Σάμου να καταθέσει μήνυση σε βάρος δασκάλας, που ασκεί τα καθήκοντά της στο νησί.

Η δασκάλα στοχοποιήθηκε από το συγκεκριμένο σύλλογο (στον οποίο, ως φαίνεται από την πράξη του, ανθεί η ρατσιστική προπαγάνδα ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες), επειδή «τόλμησε» να πράξει το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπιστεί τις θέσεις που έχουν εκφράσει ο τοπικός Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και η ΟΛΜΕ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απλά εκτελεστικά όργανα του θεσμικού ρατσισμού που εκπέμπει η κυβέρνηση, ούτε στρατιωτάκια που θα εκτελούν αδιαμαρτύρητα ό,τι γουστάρει ο σύλλογος γονέων ενός σχολείου. Αντίθετα το σχολείο και η λειτουργία του είναι υπόθεση όλων, από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ως τους γονείς και τις καθαρίστριες, όταν αυτό αφορά την ανάπτυξη ιδεών ελευθερίας, ισονομίας στη μόρφωση, υπεράσπισης εργατικών δικαιωμάτων, αλληλεγγύης και ισότητας, προστασίας της διαφορετικότητας.

Η αγωγή που κατατέθηκε σε βάρος της δασκάλας, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, είναι μήνυμα που λέει ότι στον πόλεμο εναντίον των ιδεών της δεξιάς και της ακροδεξιάς, η θεσμική ενσωμάτωση στα μνημόνια που ακολούθησε και στην παιδεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν έχει να προσφέρει. Αντίθετα, αυτό που θα χρειαστεί είναι μαζικοί αγώνες με τα συνδικάτα κυρίαρχα, να παλεύουν ενάντια στη λιτότητα, το ρατσισμό και το φασισμό. Τέτοιοι αγώνες οφείλουν να είναι οι απεργίες που χρειάζεται να κηρύξουν η τοπική ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ, αλλά και η ΑΔΕΔΥ σε συμπαράσταση προς τη δασκάλα και απαιτώντας την αθώωσή της, αλλά και το κύμα αλληλεγγύης με ψηφίσματα που χρειάζεται να παρθούν σε κάθε σωματείο και Ομοσπονδία.

Ετικέτες