Πολυπληθής ήταν η συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας Αχαίας, την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, με ομιλητές τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και τα τοπικα στελέχη της ΛΑΕ, τον συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής Παύλο Τσεκούρα και τον Δημήτρη Ζιαζιά.

Παύλος Τσεκούρας και Δημήτρης Ζιαζιάς ξεδίπλωσαν τις άμεσες προτεραιότητες της ΛΑΕ Αχαίας  στον δρόμο προς την Πανελλαδική συνδιάσκεψη και το ιδρυτικό συνέδριο στις αρχές του 2016, αλλά και στην κατεύθυνση οργάνωσης σε τοπικό επίπεδο πυρήνων αντίστασης στην μνημονιακή λαίλαπα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στο προσφυγικό, και αφού ζήτησε από όλους τους παρευρισκομένους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των θυμάτων των καθημερινών ναυαγίων στο Αιγαίο, ζήτησε το γκρέμισμα του φράχτη στον ¨Εβρο, ώστε να δημιουργηθεί ασφαλή δίοδος στους πρόσφυγες.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, αναφέρθηκε σε πτυχές των μνημονιακών πολιτικών που ξετυλίγονται αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της απειλής κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, στις νέες περικοπές στις συντάξεις, και στην άδικη φορολογία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έβαλε στην ομιλία του, τους βασικούς άξονες του προγράμματος της Λαϊκής Ενότητας, που είναι η άμεση κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του χρέους και άμεση στάση πληρωμών προς τους δανειστές, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, σεισάχθεια για το ιδιωτικό χρέος. Πρόγραμμα που έχει ως αναγκαία προϋπόθεση την ρήξη με τους αντιδημοκρατικούς μηχανισμούς ευρωζώνης και Ε.Ε.