Έχει λησμονήσει ότι πριν από μερικά χρόνια βρισκόταν ο ίδιος στην άλλη πλευρά του πανό και διαμαρτυρόταν μαζί με αυτούς που τώρα κατηγορεί ότι "στήνουν επεισόδια".

Μπορεί ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός να παρουσιάζει ένα πιο μετριοπαθές προσωπείο από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη στις δημόσιες τοποθετήσεις του, δεν παύει όμως να ακολουθεί την ίδια γραμμή απέναντι στις αντιδράσεις των εργαζομένων στα Νοσοκομεία ενάντια στη μνημονιακή πολιτική που συνεχίζεται να εφαρμόζεται στο χώρο της υγείας.

Χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ηράκλειο, ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός βρέθηκε δέχθηκε στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ τις διαμαρτυρίες εργαζομένων στην υγεία, πολιτών και συνταξιούχων, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ  καλώντας φορείς και σωματεία του νησιού να συμμετέχουν (δείτε σχετικό video ΕΔΩ).

Οι διαμαρτυρίες προς τον υπουργό ήταν έντονες, αλλά κόσμιες και από την αρχή το ΔΣ του σωματείου του ΠΑΓΝΗ είχε αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να παρεμποδιστεί η είσοδος του υπουργού στο Νοσοκομείο, όπως και έγινε,  αφού ο υπουργός μπήκε κανονικά στο Νοσοκομείο και κατευθύνθηκε στο αμφιθέατρο, όπου οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι και το σωματείο κάλεσαν τους συναδέλφους τους να αποχωρήσουν και αποχώρησαν και αυτοί, αφήνοντας τον υπουργό να μιλήσει με την ησυχία του στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΠΑΓΝΗ και στους ελάχιστους συνδικαλιστές – χειροκροτητές της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά γενική ομολογία ούτε στο παραμικρό δεν εμποδίστηκε η προσέλευση του Ανδρέα Ξανθού στο Νοσοκομείο, όπως είχε γίνει 2 χρόνια με τον τότε αν. υπουργό υγείας της κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ κ. Γρηγοράκο (δείτε σχετικό video ΕΔΩ).

Παρόλα αυτά, ο Ανδρέας Ξανθός προχώρησε μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου σε μια κατάπτυστη δήλωση στην οποία ανέφερε επί λέξη: «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εικόνες αποδοκιμασίας και να δημιουργήσουν πολιτικό γεγονός και μία εικόνα που υποτίθεται οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα δημόσια νοσοκομεία» (το σύνολο της δήλωσης μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ).

Ουσιαστικά ο Ανδ. ξανθός κατηγόρησε για στημένα επεισόδια τα σωματεία εργαζομένων που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία και τους απηύθυνε την ψευδή κατηγορία ότι τον εμπόδισαν να μπει στο Νοσοκομείο.

Ο υπουργός υγείας ευρισκόμενος σε θέση εξουσίας προφανώς έχει λησμονήσει ότι πριν από μερικά χρόνια βρισκόταν ο ίδιος στην άλλη πλευρά του πανό και διαμαρτυρόταν μαζί με αυτούς που τώρα κατηγορεί ότι «στήνουν επεισόδια» (δείτεΕΔΩ video με τη διαμαρτυρία σωματείων νοσοκομείων της Κρήτης κατά την επίσκεψη του τότε υπουργού υγείας Ανδρέα Λοβέρδου τον Μάιο του 2011, στην οποία συμμετείχε ως πρωταγωνιστής ο σημερινός υπουργός υγείας).

Επίσης ο Υπουργός Υγείας ευρισκόμενος σε θέση εξουσίας προφανώς έχει λησμονήσει  ότι ως αντιπολίτευση το κόμμα του χαιρέτιζε τους αποκλεισμούς πρόσβασης των υπουργών υγείας στα Νοσοκομεία, όπως έκανε με ανακοίνωση της η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ  Βενιζελείου ΠΑΓΝΗ μετά την εκδίωξη του Γρηγοράκου από το ΠΑΓΝΗ τον Αύγουστο του 2014 (δείτε τη σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Είναι προκλητικό αυτοί τότε ονόμαζαν την εκδίωξη Γρηγοράκου ως «αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου από τους πολίτες και τους εργαζόμενους» τώρα να το παίζουν θύματα οργανωμένου σχεδίου δημιουργίας επεισοδίων (από τα ίδια κιόλας πρόσωπα).

Τις δηλώσεις Ξανθού αποδοκίμασε και το  Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ που σε ανακοίνωση του (δείτε την ολόκληρη ΕΔΩ) μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τον προσχηματικό χαρακτήρα του «διαλόγου» με τους εργαζόμενους και την ενόχληση της κυβέρνησης από την κινητοποίηση των σωματείων, επιβεβαίωσε και η δήλωση του υπουργού που ακολούθησε. Την ίδια στιγμή που ο Α. Ξανθός έσπευσε να διαβεβαιώσει πως η κυβέρνηση δεν έχει «αλλεργία απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία» αλλά αναζητά «διαύλους συνεννόησης και επικοινωνίας» με τους εργαζόμενους, έκανε λόγο για την «ανάγκη κάποιων να δημιουργήσουν εικόνες αποδοκιμασίας».

Η επίθεση του υπουργού αποδεικνύει την ενόχληση του απέναντι στο σωματείο του ΠαΓΝΗ, το οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο ανέδειξε τα πραγματικά προβλήματά και οργάνωσε τον αγώνα των υγειονομικών αλλά κυρίως ανέδειξε και τις αιτίες που τα προκαλούν, που δεν είναι άλλες από την ίδια την Ε.Ε., το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.

Το σωματείο εργαζομένων δεν πρόκειται να γίνει χειροκροτητής αυτής της πολιτικής, ούτε και των εκπροσώπων της, ακόμα και αυτοί επικαλούνται την ιδιότητα του υγειονομικού.»

Ετικέτες