Υπερασπιζόμαστε την περιουσία της ΕΥΔΑΠ και των πολιτών - ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 στις 2μμ., στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ (στη Λαοδικείας στα Ιλίσια)

H κυβέρνηση συνεπής στις μνημονιακές της υποχρεώσεις έχοντας βάλει ακόμα και το νερό στο παζάρι των προαπαιτούμενων για τη 2η αξιολόγηση, δίνει εντολή στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ώστε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου 2016, να αποφασίσει τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων για την 1η Δεκεμβρίου, με σκοπό να γίνει επιστροφή κεφαλαίου 40.000.000 Ευρώ στου μετόχους, με τη δικαιολογία της διανομής κερδών παρελθόντων ετών.

  • Μετά τη διασπάθιση 20.000.000 € ως «επένδυση» στην Τράπεζα Αττικής,
  • Μετά τη διανομή αυξημένου μερίσματος ύψους 33.000.000, για το 2016,
  • Μετά τα 850.000 € στην αμφιβόλου αποτελεσματικότητας διαφημιστική καμπάνια,
  • Μετά το κατ’ ευφημισμό «κοινωνικό τιμολόγιο» που «κόστισε» στην ΕΥΔΑΠ μόλις 50.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η απειλή διακοπής υδροδότησης στους πολίτες.
  • Μετά το πετσόκομμα μισθών και την αφαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων από τους εργαζόμενους στην ΕΥΔΑΠ
  • Παρά την σκόπιμη καθυστέρηση σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού, και
  • Παρά την απουσία επενδύσεων σε δίκτυα και υποδομές.

έρχονται τώρα να ξεκοκαλίσουν σιγά-σιγά και τα ταμειακά διαθέσιμα της ΕΥΔΑΠ, προσφέροντας στους μετόχους (ΤΑΙΠΕΔ, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Paulson και λοιπούς) ζεστό χρήμα από το ταμείο της.

Όσα εκατομμύρια μάζεψαν 2 μήνες από τους διακανονισμούς των πολιτών, που στήνονταν στις ουρές για να διακανονίσουν λίγα Ευρώ τα δίνουν με μιας στους μετόχους. Γιατί;

Για να προχωρήσουν τα σχεδιασμένα βήματα ιδιωτικοποίησης του Νερού και ένταξης της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, η κοινωνία της Αττικής και οι πολίτες όλης της Ελλάδας έχουμε κηρύξει ανένδοτο για την υπεράσπιση του Νερού ως κοινωνικού δικαιώματος και της καθολικής απρόσκοπτης πρόσβασης σε πόσιμο νερό και συνθήκες υγιεινής.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε βήμα θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Καλούμε εργαζόμενους, κινήματα νερού, πολίτες της Αττικής σε μεγάλη κινητοποίηση ακύρωσης των περαιτέρω βημάτων ιδιωτικοποίησης του Νερού.

Ακυρώνουμε κάθε διαδικασία διάλυσης της δημόσιας ΕΥΔΑΠ

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 στις 2:00μ.μ.

στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ (στη Λαοδικείας στα Ιλίσια)

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ

Ετικέτες