Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Λέσβου ανακοινώνει τα εξής σχετικά με την πραγματοποίηση της πορείας του Σαββάτου 14/3.

Η πορεία αποτέλεσε απόφαση της συνέλευσης η οποία δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία αλλά μετά από πολύωρες διαδικασίες αναστοχασμού και συζήτησης, λαμβάνοντας υπόψη ΟΛΕΣ τις εκφάνσεις της κοινωνικής πραγματικότητας.

Η κυβέρνηση μάς καλεί να μείνουμε σπίτι για να αντιμετωπίσουμε τον κοροναϊό. Για να μείνουμε όμως σπίτι πρέπει και να υπάρχει ‘σπίτι’. Κι όμως, αυτή τη στιγμή πάνω από 17.000 άνθρωποι δίπλα μας μένουν, υπό συνθήκες αθλιότητας, σε παράγκες και σκηνές, κάτι που τους καθιστά ευπαθείς στον ιό, με τραγικές συνέπειες για ΟΛΟ το νησί.

Αυτό ακριβώς το αίσθημα της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της κοινωνικής ευθύνης μας έσπρωξε στον δρόμο.

Με αίσθημα αλληλεγγύης πραγματοποιήσαμε την πορεία, για να μη μένουν παιδιά και άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες στην κόλαση της Μόριας, για να ακουστεί η φωνή που λέει «άμεση μετακίνηση σε δομές με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης» και για να μη στοχοποιηθούν εκ νέου οι πρόσφυγες, ούτε να θρηνήσουμε θύματα.

Με αίσθημα σεβασμού βγήκαμε στον δρόμο για να διεκδικήσουμε την ίση μεταχείριση ΌΛΩΝ των ζωών αδιακρίτως, για να φωνάξουμε ενάντια στον εκφασισμό που βιώσαμε όλες αυτές τις μέρες σε βάρος μεταναστριών, εργαζόμενων σε ΜΚΟ και αλληλέγγυων, επειδή θεωρήθηκαν εχθροί.

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης καλέσαμε τις ευπαθείς ομάδες, όσες/ους έρχονται σε επαφή με αυτές και όσους/ες είχαν οποιοδήποτε σύμπτωμα, έστω απλού κρυολογήματος, να μη συμμετάσχουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους και με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στον γενικευμένο φόβο, που τρέφει όλων των ειδών τους ‘φασισμούς’ απέναντι στο διαφορετικό. Υποσχόμαστε, όταν τελειώσει η επιδημία, να ξαναβγούμε και να είμαστε χιλιάδες.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΕΣΒΟΥ ενάντια στα κέντρα κράτησης

   

Ετικέτες