Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια από τις καλύτερες ειδήσεις του νέου έτους. Η Eldorado Gold, η πολυεθνική εταιρία εξορύξεων που ήθελε να μετατρέψει τη Χαλκιδική σε Κρανίου τόπο, αναστέλλει τις δηλητηριώδεις δραστηριότητες της στην περιοχή. Προσοχή, αναστέλλει, δεν τερματίζει, ούτε αποχωρεί. Από καρδιάς, όμως, της εύχομαι, στα τσακίδια!

Ποταμοί δακρύων στα συστημικά, μνημονιακά ΜΜΕ για τη χαμένη ''επένδυση'', τις χαμένες ''θέσεις εργασίας'', τη χαμένη ''ανάπτυξη''. Οι απολογητές του επιθετικού νεοφιλελευθερισμού, του αρπακτικού καπιταλισμού της κρίσης, της καταστρεπτικής μεγέθυνσης χωρίς κοινωνικό και περιβαλλοντικό μέτρο και όραμα ξεσπούν... αγανακτισμένοι! Από καρδιάς, και σε αυτούς ευχόμαστε, να κουνήσουν το μαντίλι των δακρύων στην εταιρία – τέρας και φυσικά στην ίδια την εταιρία ευχόμαστε στα τσακίδια! 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ σπεύδει να εμφανίσει εαυτόν δικαιωμένη, πολύ χλιαρά όμως, για να μην τρομάξει και περισσότερο η εταιρία – τέρας και όντως τερματίσει την καταστρεπτική της παρουσία στη Χαλκιδική. Η μεσοβέζικη τακτική της συγκυβέρνησης εδράζεται ακριβώς στο γεγονός ότι στην πραγματικότητα έχει εγκαταλείψει την υπεράσπιση των Σκουριών, έχει ξεχάσει το τι σήμαινε κάποτε η πράσινη σημαία στο έμβλημα και το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ (οικολογική, κινηματική δράση και πολιτική), έχει παραδοθεί στις ορέξεις των πολυεθνικών εταιρικών σχημάτων, των διοικητικών τους συμβουλίων, των μετόχων τους και κυρίως των εν Ελλάδι μεταπρατών και αντιπροσώπων τους. Το άγχος του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη μετά τη συνέντευξη Τύπου του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Πωλ Ράιτ ήταν ότι ο εν λόγω είχε ακυρώσει το ραντεβού των δύο... Όμηρος του κάθε Πωλ Ράιτ ο εκάστοτε υπουργός που αποσπά τα χαρτοφυλάκια του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Και μην σπεύσει κανείς να θυμίσει την υποτιθέμενη ανάκληση των αδειών, γιατί πολύ απλά ο τρόπος, το περιεχόμενο και η μεθόδευση έδωσαν αφορμή και πάτημα στην εταιρία να διεκδικήσει και να πετύχει τη δικαστική προστασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας βασισμένη ακριβώς στις ανεπάρκειες και τις ηθελημένες, κατά τη γνώμη μου, νομικές κακοτεχνίες, στις οποίες βασίστηκε η συγκυβέρνηση. Με άλλα λόγια, ακόμη και αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ σέρνεται πίσω από τον κάθε κύριο Πωλ Ράιτ και τα συμφέροντα που αυτός εκπροσωπεί, εμείς μπορούμε να πούμε σε αυτά τα συμφέροντα, στα τσακίδια! 

Τέλος, ο κύριος Πωλ Ράιτ δείχνει φανατικός αναγνώστης του ελληνικού, αστικού Τύπου ή δηλώσεων και τοποθετήσεων πάλαι ποτέ κυβερνητικών στελεχών ειδικά των (συγ)κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Και αυτός ''μειοψηφίες'' είδε στις μεγάλες κινητοποιήσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας των κατοίκων στις Σκουριές, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Περίεργο πράμα! ''Μειοψηφίες'' και μάλιστα ''δυναμικές'' έβλεπε πχ η Άννα Διαμαντοπούλου  στα πανεπιστήμια, ''μειοψηφίες'' διαπίστωνε πχ ο Ανδρέας Λοβέρδος ως υπουργός Υγείας ή Εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία ή τις απεργίες, ''μειοψηφίες'' κατέγραφε πχ και το δίδυμο Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλου στη διάρκεια της δικής του κυβερνητικής θητείας, από τις γενικές απεργίες έως τα συλλαλητήρια μπροστά στην κατειλημμένη και αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ... 

Πολλές... ''μειοψηφίες'' μαζευτήκαμε, μήπως είμαστε η πραγματική πλειοψηφία σε αυτόν τον τόπο!; Από όλες αυτές τις... ''μειοψηφίες'', το μήνυμα θα μπορούσε να είναι στα τσακίδια, Eldorado Gold και όλες οι υπόλοιπες εταιρικές μειοψηφίες στελεχών, μετόχων και μεσαζόντων που θέλετε να θησαυρίζετε πάνω στην κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή μας. 

Ετικέτες