Στην 28η εκπομπή, «Στη δουλειά & στον αγώνα», που παρουσιάζει και επιμελείται ο Γιώργης Χρήστου και μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen στους 106,7 FM, ο Μάριος Αυγουστάτος, από τον Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» μιλά για τη 10η Αντιρατσιστική Γιορτή, που διοργανώνεται στη Γεωπονική Σχολή, στην Ιερά οδό, στις 10 και 11 Ιούνη. Όπως τονίζει, «ο ρατσισμός δε πολεμιέται με ρατσισμό, αλλά με την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες εργαζομένων και λαού».

Παρεμβαίνει το στέλεχος του ΜΕΤΑ Κατερίνα Γιαννούλια που μιλά για το ρατισμό στο χώρο εργασίας και όπως επισημαίνει «δεν είναι εύκολο για τη Χρυσή Αυγή να “χωθεί” στους εργασιακούς χώρους, όπου η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη είναι πιο “σφιχτή”» και τονίζει ότι από τη «φύση» της είναι με το κεφάλαιο και την εργοδοσία.

«Η Αριστερά, σε τέτοια φαινόμενα τύπου Χρυσή Αυγή, οφείλει να απαντά με συλλογικότητα και κοινούς αγώνες», συμπληρώνει και εξηγεί ότι αυτό που επιδιώκει το φασιστικό μόρφωμα είναι οι συνθήκες γαλέρας και εργασιακού μεσαίωνα και για τους έλληνες εργαζομένους, όταν, για παράδειγμα, «ζητεί» να φύγουν οι ξένοι εργάτες από τους χώρους δουλειάς, που δουλεύουν πολλές φορές απλήρωτοι. «Η Χρυσή Αυγή δεν εννοεί να φύγουν οι ξένοι για να πάρουν τη θέση τους οι Έλληνες. Εννοούν να φύγουν για να πάρουν οι Έλληνες τις θέσεις τους με τις ίδιες συνθήκες, που τις περισσότερες φορές είναι συνθήκες τύπου Μανωλάδας, και όχι θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 04-06-16.