Με περιοδείες σε κεντρικούς δρόμους και καφετέριες της πόλης εγκαινίασε την προεκλογική της εκστρατεία τη Δευτέρα 25 Μάρτη η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου.

Μια προ­σπά­θεια για να υπάρ­ξει ακόμη πε­ρισ­σό­τε­ρος αγώ­νας και δράση, ώστε να αντι­με­τω­πι­στούν οι κα­θε­στω­τι­κές δυ­νά­μεις εντός της πόλης (η δη­μο­τι­κή αρχή Πα­χα­του­ρί­δη) και εκτός της πόλης (το τοπίο που δια­μορ­φώ­νει η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ με τον Κλει­σθέ­νη και η πο­λι­τι­κή λι­τό­τη­τας).

Η Ρι­ζο­σπα­στι­κή Πρω­το­βου­λία Πε­ρι­στε­ρί­ου καλεί σε συ­στρά­τευ­ση τους δη­μό­τες του Πε­ρι­στε­ρί­ου, ώστε να στα­μα­τή­σουν οι γει­το­νιές του να έχουν κα­τε­στραμ­μέ­να πε­ζο­δρό­μια ,να στα­μα­τή­σει να είναι χωρίς πρά­σι­νο η Αν­θού­πο­λη, ο Λόφος Αξιω­μα­τι­κών και η Τσα­λα­βού­τα. Να στα­μα­τή­σουν οι γει­το­νιές να «πνί­γο­νται» και τα σπί­τια να «βου­λιά­ζουν» στις δυ­να­τές βρο­χές. Σπί­τια που, αν δεν κα­τα­στρα­φούν από τις πλημ­μύ­ρες και δεν χα­θούν από πλει­στη­ρια­σμούς κιν­δυ­νεύ­ουν από όσους θέ­λουν να κα­τα­πα­τή­σουν κοι­νό­χρη­στους χώ­ρους, πάρκα, πλα­τεί­ες και σχο­λεία, για να θυ­μί­σου­με τις αξιώ­σεις της Ιεράς Μονής Λα­μί­ας στη Χρυ­σού­πο­λη και το βό­ρειο Πε­ρι­στέ­ρι, που δι­κα­στι­κά δυ­στυ­χώς τους έχουν δοθεί, επει­δή και η ση­με­ρι­νή κυ­βέρ­νη­ση αρ­νεί­ται να κο­ντρα­ρι­στεί μαζί τους.

Η ανερ­γία, η φτώ­χεια και η υπο­α­πα­σχό­λη­ση έχουν χτυ­πή­σει, όπως πα­ντού, κόκ­κι­νο και η μόνη απά­ντη­ση από τη διοί­κη­ση Πα­χα­του­ρί­δη είναι να στή­νο­νται κοι­νω­νι­κά πα­ντο­πω­λεία της ντρο­πής, όπου η σα­κού­λα των τρο­φί­μων συ­νο­δεύ­ε­ται σχε­δόν υπο­χρε­ω­τι­κά από φω­το­γρα­φή­σεις με τους «ευαί­σθη­τους» δη­μο­τι­κούς άρ­χο­ντες.

Ο Δήμος Πε­ρι­στε­ρί­ου, απο­σιω­πώ­ντας τα χρέη που έχει από με­γά­λα δά­νεια, επι­χαί­ρει για τα πλε­ο­νά­σμα­τα που προ­έρ­χο­νται από τη φο­ρο­λό­γη­ση των απλών πο­λι­τών, ενώ πα­ρα­μέ­νουν ανεί­σπρα­κτα πε­ρί­που 8 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ από με­γα­λο­ο­φει­λέ­τες.

Όλα αυτά ξέ­ρου­με ότι δεν μπο­ρού­με να τα αντι­με­τω­πί­σου­με μόνοι μας. Γι’ αυτό το λόγο μια από τις πρώ­τες ανα­κοι­νώ­σεις της πα­ρά­τα­ξης ήταν το κά­λε­σμα σε συ­μπό­ρευ­ση και συ­νερ­γα­σία με άλλες δυ­νά­μεις, που επί­σης εδώ και χρό­νια αντι­στέ­κο­νται στη λο­γι­κή της δη­μο­τι­κής αρχής Πα­χα­του­ρί­δη με αγω­νι­στι­κό και ρι­ζο­σπα­στι­κό πρό­ση­μο, όπως η Αρι­στε­ρή Κί­νη­ση Πε­ρι­στε­ρί­ου. Δυ­στυ­χώς στις συ­να­ντή­σεις μας, η πρό­τα­σή μας για συ­νερ­γα­σία με μόνο όρο από τη μεριά μας το όνομα της πα­ρά­τα­ξής μας να ακο­λου­θεί αυτό της Αρι­στε­ρής Κί­νη­σης, με επι­κε­φα­λής επι­λο­γή της Αρι­στε­ρής Κί­νη­σης και με απο­φά­σεις μέσα από συ­νε­λεύ­σεις, δεν έγινε δεκτή. Προ­φα­νώς η κα­θα­ρό­τη­τα του χώρου υπε­ρί­σχυ­σε των ανα­γκών των δη­μο­τών του Πε­ρι­στε­ρί­ου. Παρ’ όλα αυτά το στοί­χη­μα της κοι­νής κι­νη­μα­τι­κής δρά­σης δεν έχει χαθεί και πε­ρι­μέ­νου­με και μετά τις εκλο­γές να συ­μπο­ρευ­τού­με σε μάχες όπως αυτή που από κοι­νού εί­χα­με δώσει στο Πε­ρι­στέ­ρι ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς, για το Ποι­κί­λο Όρος ,για την απο­διορ­γά­νω­ση των δομών Υγεί­ας, για το κλεί­σι­μο του ΧΥΤΑ της Φυλής. Στις μάχες για να εξα­σφα­λι­στεί μό­νι­μη και στα­θε­ρή ερ­γα­σία για όλους τους ερ­γα­ζό­με­νους στο δήμο, για δη­μό­σιες κοι­νω­νι­κές υπη­ρε­σί­ες κό­ντρα στις λο­γι­κές της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας κ.ά.

Την Κυ­ρια­κή 7 Απρί­λη, πραγ­μα­το­ποιεί­ται στις 11.30 στο ΚΥΒΕ συ­νέ­λευ­ση της πα­ρά­τα­ξης, με σκοπό να ανα­δει­χθεί ο επι­κε­φα­λής της πα­ρά­τα­ξης, με μόνη πρό­τα­ση ως τώρα τον εκ­παι­δευ­τι­κό και νυν δη­μο­τι­κό σύμ­βου­λο Νίκο Ζού­τσο. Στη συ­νέ­λευ­ση θα συ­ζη­τη­θεί ο τε­λι­κός προ­γραμ­μα­τι­σμός συ­σκέ­ψε­ων σε σπί­τια, εξορ­μή­σε­ων σε γει­το­νιές, δρά­σε­ων και εκ­δη­λώ­σε­ων και με σκοπό να ανα­δει­χθούν οι πρώ­τες υπο­ψη­φιό­τη­τες δη­μο­τι­κών συμ­βού­λων.

*Ανα­δη­μο­σί­ευ­ση από την Ερ­γα­τι­κή Αρι­στε­ρά

Ετικέτες