Βάσει των τελευταίων πληροφοριών, η κυβέρνηση βιάζεται άρον άρον να κλείσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, ώστε να μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, οπότε και θα συνεδριάσει το Γιούρογκρουπ, να έχουν γίνει νόμος.

Έτσι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει συνεννοηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής ΝίκοΒούτση και τα κοινοβουλετικά κόμματα να φέρει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, στις 8 Γενάρη. Μεταξύ αυτών, αναμένεται και η ρύθμιση για τον περιορισμό μέχρι του σημείου κατάργησης τής απεργίας. Στις 11 Γενάρη, το αντεργατικό και αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο αναμένεται να έχει ψηφιστεί.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, η πρόταση του ΜΕΤΑ, που μιλά για δράσεις και ενημέρωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς και για άμεση προκήρυξη απεργίας, με τη συμμετοχή, αν είναι δυνατόν, και όλων των πληττόμενων από τα μνημόνια κοινωνικών στρωμάτων, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εμπόρους, τους επιστήμονες, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα,.

Τέλος, με βάση τις νέες εξελίξεις αλλά και την κοινή πρωτοβουλία ΜΕΤΑΠΑΜΕ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ, στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, για άμεση σύγκλησή της, η πλειοψηφία του Οργάνου της Συνομοσπονδίας υποχρεώθηκε να κάνει συνεδρίαση στις 3 Γενάρη και ώρα 11 το πρωί, προκειμένου να αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα όσο και ενάντια στο «ιδιώνυμο» των πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζεται πως –όσον αφορά στην (ν)τροπολογία για την απεργία- βάσει των δηλώσεων που είχε κάνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μετά την αρχική κατάθεσή της και την απόσυρσή της από την πίεση του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν πρόκειται να υπάρχει αλλαγή στη φιλοσοφία της, που είναι η κατάργηση της απεργίας.