Πολύ μεγάλη συγκέντρωση, μετά από πρωτοβουλία των σωματείων της ΔΕΗ, πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα το απόγευμα της Τρίτης 28/1, ενάντια στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ της ΔΕΗ.

Πάνω από 1000 κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, αλλά και από τις γύρω περιοχές, παρά το χιόνι και το κρύο, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν για να μην ψηφιστεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που θα έχει δραματικές συνέπειες στον εργαζόμενο και φτωχό κόσμο της χώρας και κυρίως για την ευρύτερη περιοχή του Ν.Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ, συνταξιούχοι, νεολαίοι και εργαζόμενοι που ήρθαν για να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους, και η Αριστερά της πόλης δήλωσαν παρόντες στο πλευρό των συνδικάτων. Δεκάδες φορείς, σωματεία, σύλλογοι χαιρέτησαν . Ο εμπορικός σύλλογος διευκόλυνε τον κόσμο να συμμετέχει με δίωρη στάση εργασίας τις ώρες του συλλαλητηρίου. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σημαντική παρουσία, κι έδωσαν το αντικυβερνητικό στίγμα στη συγκέντρωση, με πανό (100% δημόσια ΔΕΗ, ψωμί-δουλειά-φτηνό ρεύμα για όλους) , προκηρύξεις, ντουντούκα και συνθήματα («Ηρθε η ώρα της ανατροπής», «πάρτε τα μνημόνια και φύγετε», «πουλάτε-πουλάτε στη φυλακή θα πάτε»), ενώ έγινε ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο από την «Επιτροπή Αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ», για να συμβάλλουμε στον αγώνα για την ανατροπή, για να οργανώσουμε τις επόμενες αγωνιστικές κινήσεις μας. Η Επιτροπή δίνει ραντεβού το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στις 6μμ στο καφέ «Ωράισμα».

Δυστυχώς το ΚΚΕ προτίμησε να κάνει για άλλη μια φορά ξεχωριστή συγκέντρωση το πρωί της ίδιας μέρας, με 50 περίπου άτομα. Η διάσπαση του αγώνα και του κόσμου της Αριστεράς αποδυναμώνει την όποια προοπτική νίκης, και είναι καταστροφικό να συνεχίζεται.

Στην επιτυχία του συλλαλητηρίου συνέβαλε καθοριστικά η δράση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ όλες τις προηγούμενες μέρες. Με συνεχείς εξορμήσεις για δυο βδομάδες στην πόλη, με περιοδείες στα εργοστάσια και στα ορυχεία (σε κάποιες παρουσία της τοπικής βουλευτού Ευγ.Ουζουνίδου), με την πλατιά απεύθυνση σε φορείς και συλλογικότητες που οδήγησε στην  πετυχημένη σύσκεψη στο Δημαρχείο στις 18/1, που συσπείρωσε 150 πολίτες και κατέληξε στη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα.

Όπως δήλωσαν και οι ομιλητές στη συγκέντρωση, αυτή η κινητοποίηση είναι η αρχή για έναν αγώνα μέχρι τη νίκη. Ο τοπικός πληθυσμός καλείται να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για να γίνει η δυνατότητα πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας δεσμεύεται ότι θα είναι στο πλευρό τους.

Ετικέτες