Με σημαντική προσέλευση,κυρίως πρώην μελών του ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτων αγωνιστών και αγωνιστριών, πραγματοποιήθηκε χθες 7/9 η συνέλευση συγκρότησης της Λαϊκής Ενότητας στην Καλλιθέα.

Όπως ειπώθηκε στη συνέλευση, η Λαϊκή Ενότητα είναι μια προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων της Αριστεράς με σκοπό την πολιτική έκφραση του "ΟΧΙ μέχρι τέλους", με πρώτο σταθμό τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη. 
Είναι μια προσπάθεια που φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια των τελευταίων 5 χρόνων  και να σταματήσει την προσπάθεια καταστροφής της έννοιας της αριστεράς που επιχειρήθηκε και επιχειρείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, μετά την υπογραφή μνημονίου από μια "κυβέρνηση της αριστεράς". Μια προσπάθεια που θα σταθεί εμπόδιο στην απογοήτευση και στην "ιταλοποίηση" της αριστεράς. 

Τονίστηκε ότι η Λαϊκή Ενότητα, δεν έχει σχέση με τον κυβερνητισμό αλλά ούτε με την "μετάθεση της επίλυσης όλων των ζητημάτων στο σοσιαλισμό", αλλά έχει μεταβατικό πρόγραμμα που αρχίζει από τα άμεσα ζητήματα και περιλαμβάνει κατάργηση των μνημονίων, εθνικοποίηση τραπεζών, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κρατικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας κ.α. και έχει ορίζοντα το σοσιαλισμό.
Τονίστηκε επίσης ότι η Λαϊκή Ενότητα έχει να δώσει μάχη ενάντια στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, ενάντια στο ρατσισμό, στο σεξισμό, στην ομοφοβία. 

Υπήρξε έντονος προβληματισμός και κριτική από αρκετούς συντρόφους και συντρόφισσες σε σχέση με τη δημοκρατία μέχρι στιγμής στην Λαϊκή Ενότητα και δόθηκε έμφαση  στη σημασία της απόρριψης της λογικής  της ανάθεσης και της συμμετοχής κάθε αγωνιστή και αγωνίστριας στην περαιτέρω διαμόρφωση του προγράμματος και της λειτουργίας της. 

Η συνέλευση έληξε με τον προγραμματισμό πλούσιων δράσεων και εξορμήσεων στην Καλλιθέα εν' όψει των εκλογών και δημιουργήθηκε συντονιστική επιτροπή για την οργάνωση της προεκλογικής δουλειάς. 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Λαϊκή Ενότητα Καλλιθέας με mail στο: lae.kallitheas@gmail.com και στο facebook Λαϊκή Ενότητα Καλλιθέας