Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας στου Ζωγράφου την Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη, στο Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου. Συστάθηκε 9μελές συντονιστικό που θα συντονίζει τη δράση για τη δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα μάχη των εκλογών της 20 Σεπτέμβρη. Δημιουργήθηκαν επίσης ακόμα δύο ομάδες (τύπου και υλικών) ώστε να διευκολύνουν τη δουλειά προπαγάνδισης.

Σε μια περιοχή που η νεολαία έχει εμφανή παρουσία, το γεγονός ότι η πλειοψηφία της νεοσύστατης επιτροπής είναι νέοι, φοιτητές και εργαζόμενοι, σηματοδοτεί τη φιλοδοξία η Λαϊκή Ενότητα να παραλάβει το νήμα από το συντριπτικό 80% των νέων ηλικιών που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και να του δώσει πολιτική έκφραση και δημιουργική διέξοδο.

Το κλίμα της συζήτησης ήταν συντροφικό και πλούσιο σε ιδέες αλλά και προτάσεις, τόσο για το μικρό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, όσο και για το τοπίο της Αριστεράς μετά από αυτές. Οι βασικοί άξονες ήταν η ανάγκη συγκρότησης ενός πόλου της Αριστεράς μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις/συζητήσεις, με έμφαση στα προβλήματα και τις ανησυχίες του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας, των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων.

Ένα μέτωπο συσπείρωσης πολιτικών δυνάμεων που θα εμπνεύσει τον ίδιο το λαό, μέσα από την αυτενέργειά του και τους αγώνες του, συνισταμένη την πάλη ενάντια στα μνημόνια, τις πολιτικές λιτότητας και με μοναδικό όριο το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. Έντονη ήταν και η αναφορά στο  προσφυγικό ζήτημα ως ένα ακόμα μέτωπο το οποίο θα πρέπει η ΛΑ.Ε. και κεντρικά αλλά και τοπικά να αναδείξει.

Οι οργανωμένες δυνάμεις που πήραν μέρος στην ιδρυτική συνέλευση ήταν η ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Κόκκινο Δίκτυο, Κομμουνιστική Τάση, Αριστερό Ρεύμα, Παρέμβαση, Ξεκίνημα, πρώην μέλη της τοπικής νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί ανένταχτοι αγωνιστές (εργαζόμενοι στο Δήμο, φοιτητές). Όλοι συμφωνήσαμε ότι έχουμε μια μεγάλη μάχη μπροστά μας να δώσουμε και μόνο 15 μέρες. Από σήμερα λοιπόν, ξεκινάμε την καθημερινή εξωστρεφή παρέμβαση με περίπτερα και μοιράσματα σε όλους τους χώρους δουλειάς και διασκέδασης, με σκοπό να φτάσει σε κάθε σπίτι η φωνή και η ελπίδα της Λαϊκής Ενότητας.

Στα σχέδια μας είναι η πραγματοποίηση δύο κεντρικών εκδηλώσεων, όπως επίσης και η εξεύρεση γραφείων-χώρου συνάντησης.

Επικοινωνία: https://www.facebook.com/LaikiEnotitaZografou?ref=aymt_homepage_panel