Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Συναδέλφισσες, -οι,

Ανακλήθηκε η απόλυση συναδέλφου από το παρεχόμενο προσωπικό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) – εργαζόμενος στο Τ.Τ. μέσω εταιρείας. Η απόλυση ανακοινώθηκε στον συνάδελφο την Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι! Η Διοίκηση συνεκτιμώντας την προηγούμενη συμπεριφορά του συναδέλφου τον διατηρεί στη θέση του παρά το ατυχές περιστατικό με πελάτη καταστήματος. Σε καμία περίπτωση δεν επικροτούμε απρεπή συμπεριφορά απέναντι στους πελάτες της Τράπεζας που ειδικά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελούνται στην πλειοψηφία τους  από μικροκαταθέτες. Σαν εργαζόμενοι έχουμε σαν στόχο την καλύτερη καθημερινή εξυπηρέτησή τους στα γκισέ. Ανάμεσα στα αιτήματά μας θα πρέπει να επεξεργαστούμε και αυτά που θα προστατεύσουν τους πελάτες των Τραπεζών από καταχρηστικές συμπεριφορές ή/και τις συνέπειες της κρίσης για την οποία άλλοι είναι υπεύθυνοι.

Η κινητοποίηση του συλλόγου μας ήταν άμεση όπως θα  είναι κάθε φορά που ένας από μας σπρώχνεται στον Καιάδα της ανεργίας. Με τα ποσοστά της ανεργίας, ειδικά στους νέους να έχουν φτάσει στα δυσθεώρητα ύψη, η απόλυση ισοδυναμεί με καταδικαστική απόφαση κατά του μέλλοντος και της ζωής μας.  Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοι από το παρεχόμενο (ενοικιαζόμενο) προσωπικό να θεωρηθούν τα εύκολα θύματα και να εφαρμοστούν πάνω τους τα πιο σκληρά μέτρα από αυτά που βασανίζουν την τελευταία τριετία όλους τους εργαζόμενους.

Ενωμένοι μπορούμε να υψώσουμε ένα δυνατό τείχος αντίστασης. Όπως αποδεικνύεται περίτρανα τα όπλα μας είναι η συναδελφική αλληλεγγύη με όλους τους εργαζόμενους και κυρίως τους υπόλοιπους τραπεζοϋπαλλήλους αλλά και η αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε. Δεν δεχόμαστε την κρίση σαν ένα φυσικό φαινόμενο που πρέπει να υποστούμε, δεν δεχόμαστε ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα