Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι πρώην συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ στην τελευταία τους συνέλευση, μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για 400 προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν πολυήμερη κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΕ, ενώ «εισέβαλαν» και στο γραφείο του αν. υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημ. Στρατούλη ενώ ο ίδιος δεν ήταν εκεί. 

Ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών τους είχαν την αύξηση του αριθμού των προσλήψεων στα Ταμεία από 300 σε 400 και συγκεκριμένα στον ΟΑΕΕ από 60 σε 118. Αυτό αποτελεί μια μικρή νίκη.

Βέβαια, αυτές οι θέσεις δεν είναι αρκετές ούτε για να καλύψουν τις χιλιάδες κενές θέσεις στα Ταμεία ούτε για να καλύψουν τους εκατοντάδες συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.

Δυστυχώς, ο αγώνας τους δεν συντονίστηκε όπως θα έπρεπε με το σωματείο των μονίμων-αορίστου του ΟΑΕΕ και άλλους συμβασιούχους για να έχει καλύτερη έκβαση. 

Η διαίρεση και ο κατακερματισμός των αγώνων της εργατικής τάξης συνεχίζει να υπάρχει ακόμα σήμερα, παρά τις πολλές μάχες που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια. 

Αλλά το πιο αρνητικό στοιχείο αυτού του αγώνα αποτελεί η στάση της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιτρέπεται η Αριστερά, ειδικά τώρα από τη θέση της κυβέρνησης, να είναι αντίθετη στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Η Αριστερά πρέπει να είναι αλληλέγγυα στους αγώνες της κοινωνίας για το δικαίωμα στη δουλειά, χωρίς διαχωρισμούς και προτιμήσεις. Όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Από τα Ταμεία τα τελευταία χρόνια έχει αποχωρήσει σχεδόν το 50% των εργαζομένων και οι συνθήκες εργασίας φτάνουν το επίπεδο γαλέρας, ενώ και οι καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην απονομή των συντάξεων έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Αναμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ άμεσες και φιλεργατικές λύσεις απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, φτάνοντας και σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και τους δανειστές. Πάνω απ’ όλα οι ανάγκες των πολλών! 

*Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΕΕ και μέλος ΔΣ ΠΟΠΟΚΠ

Ετικέτες